Yrittäjät

Yrittäjät eivät halua työskennellä pelkästään työpaikalla

Katariina Helén Haluatko yrittäjäksi, Muita uravinkkejä

Tänä vuonna on puhuttu paljon etätöistä ja sen kiinnostavuudesta työntekijöiden näkökulmasta. Mutta miten on yrittäjien ja yrittäjyydestä kiinnostuneiden laita? Ovatko yrittäjät kiinnostuneita etätöistä? Me otimme selvää!

Kevään ja kesän 2020 aikana tehdyssä kävijätutkimuksessamme tiedustelimme kävijöiden etätyökiinnostusta. Tuloksista huomasimmekin jo, että henkilön koulutustasolla on suora yhteys etätyön kiinnostavuuteen. Tuloksista ilmeni kuitenkin myös toinen mielenkiintoinen seikka. Yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet henkilöt, joiden alalla etätyö on mahdollista toteuttaa, ilmoittivat poikkeuksetta, että he eivät halua työskennellä pelkästään työpaikalla, vaan haluavat tehdä ainakin osittain töitä etänä.

Harvinaisen yksimielinen tulos

Tämä on erikoinen tulos, sillä mielipiteissä ei näkynyt olevan ollenkaan jakaumaa. Lähtökohtaisesti kyselyissä on aina edes jonkin verran jakaumaa, vaikka vastaukset painottuisivatkin vahvasti tiettyyn trendiin. On todella harvinaista, että kaikki vastaavat annettuun kysymykseen samalla tavalla. Toki mikäli samanlaisen kyselyn toteuttaisi vielä suuremmalle yleisölle, voisi olettaa, että tuloksissa alkaisi näkymään pientä hajontaa. Tämän kyselyn tuloksissa jakaumaa ei kuitenkaan ollut. Tulos oli yksimielinen.

Kun otimme tuloksista pois ne henkilöt, jotka ilmoittivat, ettei etänä työskenteleminen ole heidän alallaan mahdollista, jäljelle jäävistä 100% ilmoitti haluavansa tekevän töitä ainakin osittain etänä. Niiden vastaajien joukosta, joiden alalla olisi mahdollista tehdä töitä etänä, kukaan ei ollut kiinnostunut työskentelemään pelkästään työpaikalla. Tästä voimmekin päätellä, että yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita houkuttelee enemmän etänä työskenteleminen kuin perinteinen työpaikalla työskentely.

Yrittäjät ja vapaus

Tähän epätavalliseen tulokseen voi olla monenlaisia syitä. Todennäköisintä on se, että yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet ihmiset ovat luonteeltaan itsenäisiä ja kaipaavat mahdollisuutta työskennellä itsenäisesti ja luoda omanlaisensa työympäristö. He todennäköisesti myös arvostavat vapautta sekä mahdollisuutta johtaa itse omaa työntekoaan.

Oman itsensä pomona oleminen ja sen tuoma itsenäisyys ja vapaus on monesti se päällimmäinen ominaisuus joka yrittäjyydessä kiinnostaa, joten olisi vain luonnollista, että samat ihmiset haluaisivat vapautta siihen, missä ja milloin he työskentelevät. 

Kiinnostaako sinua yrittäjyys ja sen tuoma itsenäisyys ja vapaus? Käy tutustumassa yrittäjyyteen liittyviin artikkeleihimme. Käy lukemassa vinkkejä yritystoiminnan aloittamiseen ja lue inspiroivia yrittäjätarinoita!

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com