Millainen on elämäsi työpaikka?

Rekrytointi.com Muita uravinkkejä

Rekrytointi.com kysyi “Millainen on elämäsi työpaikka?” ja 8000 suomalaista vastasi.  Selvitimme työelämän arvoja yhdeksästä näkökulmasta ja saimme laajan näkemyksen odotuksista ja toiveista.

Tulosten perusteella suomalainen haluaa turvallisen työpaikan, jossa töitä tehdään mieluiten toimistoaikaan yhdessä. Unelmien työ sijaitsee lähellä, mutta työpaikan ei tarvitse olla toimisto. Työssä laitetaan mieluummin asiat kuin ihmiset kuntoon. Töitä halutaan tehdä lähes yhtä paljon käsillä kuin aivoillakin. Työpaikka on todennäköisemmin konsernissa kuin start-upissa. Työtä tehdään enemmän intohimosta kuin rahasta!

Kuva kertoo vastanneiden keskiarvovastauksen (musta viiva, asteikko oli 0-100 ja keskimmäinen arvo siis 50) sekä mediaanivastauksen (pallukka, jonka päällä luku), jonka molemmille puolin sijoittuu yhtä monta vastausta. Aivoilla vs. käsillä kohdassa nämä arvot ovat samat.

Suuri osa vastaajista ei ottanut erityisen vahvaa kantaa kumpaankaan ääripäähän vaan vastaus sijoittui melko lähelle keskikohtaa. Alla on käyty hiukan tarkemmin läpi ääripäiden (vastausarvo 0-10 tai 90-100) kertomaa sekä vastausprosentteja kohta kohdalta.

Töissä milloin tahansa vai toimistoaikaan?
Kyselymme perusteella työpaikan tärkein valintakriteeri on se, milloin työtä tehdään. Tähän kysymykseen vastasi selvästi parhaalla vastausprosentilla peräti 99,8 % vastaajista. Suomalaisilla on siis selkeä mielipide ja kyselyn perusteella enemmistö vastaajistamme haluaa tehdä töitä tavanomaiseen toimistoaikaan.

Teetkö töitä missä tahansa vai mieluiten toimistolla?
Työn suorituspaikan suhteen vastaajat ovat joustavia ja suurin osa olisi valmis tekemään työtään missä tahansa. Vastauksissa näkyy asiantuntijoiden mahdollisuus ja halukkuus etätöihin. Toimiston halusi ehdottomasti työympäristökseen vain 8,5 % vastaajista.

Onko elämäsi työpaikka jännittävä vai turvallinen?
12 % vastaajista toivoo erityisen vahvasti työpaikkansa olevan turvallinen, suurta jännitystä työhönsä kaipaa vain 5 % vastaajista.

Onko elämäsi työpaikka lähellä vai maailmalla?
Viidesosa vastaajista (20%) toivoo selvästi työpaikan olevan lähellä. Ehdottomasti maailmalle työskentelemään haluaisi kyselyyn vastanneista vain 9 %. Mielipiteensä kysymykseen Lähellä vai Maailmalla kertoi yli 6 600 vastaajaa.

Haluatko tehdä työtä aivoilla vai käsillä?
Töitä halutaan tehdä erityisesti aivoilla, näin sanoo 11 % vastaajista. Lähes yhtä moni haluaa työskennellä erityisesti käsillään.

Työskentelisitkö yksin vai yhdessä?
Useimmiten työtä halutaan tehdä yhdessä muiden kanssa. Tätä painotti vahvasti 11 %  6 000 vastaajasta. Vain 7 % vastasi työskentelevänsä mieluiten yksin.

Laitatko ensisijaisesti kuntoon ihmiset vai asiat?
Vastaajista lähes joka viides haluaa vahvasti laittaa työssään asiat kuntoon. Vain 7 % vastaajista haluaa laittaa ensisijaisesti ihmiset kuntoon.

Teetkö työtä intohimosta vai rahasta?
Työtä tehdään kyselyn mukaan enemmän intohimosta kuin rahasta. Vastaajista vain 10 % pitää rahaa ehdottomasti tärkeämpänä kuin intohimoa työtä kohtaan.

Onko toivomasi työpaikka konsernissa vai start-upissa?
Vähiten vastaajia kiinnosti, onko työpaikka konserni vai start-up vai ominaisuuksiltaan siltä väliltä. Kysymykseen vastasi vain 58 % kaikista 8 000 vastaajasta. 9 % vastaajista toivoo selvästi, että heidän elämänsä työpaikka on konsernissa. Vastaajista vain 6 % työskentelisi mieluiten start-up -ympäristössä.

Hakuvahdin tekeminen kannattaa!
Ihmiset hakevat erilaisia töitä kahvilatyöstä kyberturvallisuuteen, hoitotyöstä geofysiikkaan, uusiutuvasta energiasta ihmisoikeuksiin ja kansainvälisestä projektityöstä työllisyydenhoitoon. Rekrytointi.comista työpaikkoja löytyy monipuolisesti eri aloilta.  Lisäksi tarjolla on monipuolisia työmahdollisuuksia: kokopäiväisiä ja osa-aikaisia vakituisia töitä, määräaikaisuuksia ja sijaisuuksia, vuorotyötä, freelancer-töitä, yrittäjyyttä ja franchisingia. Palvelusta löytyy myös keikkatöitä, opintoihin liittyvää harjoittelua, kesätöitä sekä muuta kausityötä. Tee hakuvahti palveluumme ja saat suoraan sähköpostiisi uusia uramahdollisuuksia. Jokin niistä voi olla elämäsi työpaikka!

Ensimmäinen askel kohti elämäsi työpaikkaa
Työpaikkojen lisäksi Rekrytointi.com -palvelusta löydät koulutuksia. Tarjolla on sekä lyhyitä että pitkiä koulutuksia osaamisesi monipuoliseen kehittämiseen. Kouluttautuminen voi olla ensimmäinen askel kohti elämäsi työpaikkaa!

 

 

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com