Assistentti on moniosaaja, jolle riittää kysyntää

Rekrytointi.com Opiskelu ja ammatinvalinta

Kiinnostaako sinua työllistyä assistentiksi? Assistentteja kutsutaan usein moniosaajiksi, sillä heillä on laaja osaaminen tietotekniikasta aina liiketoimintaan asti. Assistentit työllistyvät usein monipuolisiin toimistotehtäviin.

Assistentteja haetaan jatkuvasti ja avoimia työpaikkoja on tarjolla erilaisissa organisaatioissa ja tehtävissä. Työnkuva määräytyykin useasti organisaation koon ja toimialan mukaan. Assistenttien osaamista arvostetaan ja työtä tehdään muillakin kuin pelkästään assistentin titteleillä. Tämä mahdollistaa hyvinkin laajan toimenkuvan ja monipuoliset työtehtävät sekä vaihtelevan työympäristön.

Assistenttina voit työskennellä yksityisellä sektorilla, valtiolla tai kunnilla. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi tapahtumajärjestäminen, viestintä, kokoussihteerinä toimiminen, henkilöstöhallinto, matka- ja kokousjärjestelyt sekä taloushallinto ja raportointi. Katso Rekrytointi.comista assistenttityön avoimet työpaikat!

Tietotekniikkataidot, sosiaaliset taidot ja järjestelmällisyys ovat tärkeitä assistentin ominaisuuksia. Lisäksi tilanteiden ennakointi ja nopea päätöksenteko ovat ihailtavia ominaisuuksia assistentin työssä. Yleensä assistentti on se henkilö, jolla pysyy kaikki langat käsissä ja on tämän takia korvaamaton työntekijä organisaatioissa.

Koulutus

Assistentiksi voi opiskella toisen asteen koulutuksessa merkonomiksi tai suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon. Helsingissä johdon assistentiksi voi valmistua Haaga-Heliasta. Assistentti voi työskennellä jopa sadoilla eri tehtävänimikkeillä ja keräsimmekin alle muutamia esimerkkejä:

  • toimistoassistentti
  • talousassistentti
  • myyntiassistentti
  • viestintäassistentti
  • johdon assistentti
  • markkinointi- tai viestintäpäällikkö
  • henkilöstö-, PR- tai tapahtumakoordinaattori

Katso myös TE-palvelusta assistentin avoimet työpaikat!

Assistentin työssä on erityisen tärkeää ammattitaidon jatkuva kehittäminen, jotta tiedot ja taidot vastaavat nykypäivän odotuksia. Katso koulutustarjonta ja löydä sinulle sopivat koulutusmahdollisuudet! Suosittelemme myös kurkkaamaan piilotyöpaikat, joiden kautta voi löytyä tulevaisuuden työmahdollisuuksia.

Harjoittelupaikat

Onko edessäsi työharjoittelu tai opintojesi lopputyö? Katso Rekrytointi.comin sivulta harjoittelupaikkoja, Trainee-ohjelmia sekä opinnäytetyö- ja oppisopimuspaikkoja tarjoavia tahoja helposti yhdeltä sivulta.

Lue myös meidän vinkit työnhakuun.

Lähteet Ammattinetti, Haaga-Helia

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com