Avoimet työpaikat Oulussa löytyvät kun osaa etsiä oikeista paikoista

Vieraskynä Työnhaku, Työnhaku käyntiin

Artikkelin kirjoittaja Heta jakaa kokemuksiaan ja vinkkejään työnhausta Oulussa. Unelmien työpaikan etsiminen ja löytäminen on varmasti haaste, jonka kanssa moni työnhakija kamppailee. Lue Hetan vinkit, kuinka hän on menestynyt työnhaussa ja kerää itsellesi talteen parhaat niksit!

Työn hakeminen ja avoimien työpaikkojen metsästäminen tulee varmasti vastaan lähes jokaiselle jossain vaiheessa elämää. Useissa Suomen kaupungeissa työnhaku on varmasti haastavaa, mutta itselleni työnhaku juuri Oulussa oli aluksi haasteellista. Työnhaku kuitenkin helpottuu, jos osaa etsiä oikeista paikoista, tietää mitä hakee ja uskaltaa jatkokouluttautua tarpeen vaatiessa.

Avoimet työpaikat Oulussa löytyvät monista lähteistä

Työnhaku on taito, jonka oppii vain harjoittelemalla. Omaa työnhakuaan voi helpottaa pienin niksein, joiden avulla työpaikkoja voi löytyä yllättäen runsaastikin. Muistan omilta työnmetsästys ajoiltani, että työnhaku Oulussa tuntui lähes mahdottomalta, kunnes lopulta minulla oli samanaikaisesti monta tehtävää hallussa. Työnhaun organisointi on todella tärkeä taito, josta voit lukea tarkemmin työnhakijan muistilistalta.

Helpoin tapa parantaa työnhakua on laajentamalla kanavia mistä työtä hakee. Suurin osa suomalaisista on varmasti joskus etsinyt avoimia työpaikkoja TE-toimiston sivuilta. Varsinkin nuorena kuvittelin, että kaikki avoimet työpaikat olisivat juuri siellä. Vanhetessa opin, että näitä avoimia työpaikkoja löytyy monista muistakin paikoista. Kannattaakin tutustua eri palveluiden sivuihin, esimerkiksi Rekrytointi.comin sivulta löytyy monia avoimia työpaikkoja Oulussa. Monet työpaikat eivät näy aina samoilla sivuilla, sillä rekrytoijat saattavat valita vain tietyt sivustot, joilla mainostavat. Työnhakijan kannattaa huomioida myös sosiaalinen media työnhaussa, jonka kautta voi löytyä uramahdollisuuksia. Lue vinkit, kuinka loistaa somessa.

Työnhaku oikeilla sanavalinnoilla

Tärkeä oppi etsiessä on myös osata hakea oikeilla hakusanoilla ja alueilla. Voit miettiä, haetko työpaikkaa Oulusta vai Pohjois-Suomesta ja haetko työtä yhdellä vai useilla eri hakusanoilla. Joskus kannattaa myös laittaa paikka hakukenttään eikä sijaintiin, sillä jotkut työpaikat eivät ole selkeästi määrittäneet aluettaan, vaan sijainti löytyy pelkästään työpaikkailmoituksesta.

Mikäli etsit erilaisia tehtäviä kannattaa tehdä hakuvahti monilla eri sanoilla. Viestinnän ja median alalla toimivana on omassa hakuvahdissani sanoja kuten viestintä, media, markkinointi, sisällöntuottaja, valokuvaus, video, copywriter ja monia muita. Käytän kyseisiä hakusanoja koska tiedän, etteivät kaikki ilmoitukset käytä aina samoja sanamuotoja, vaan unelmatyöni voi löytyä sisällöntuottajan tai vaikka markkinointiassistentti-tittelin alta.

Toinen tapa jolla aikanaan metsästin työpaikkoja Oulussa, oli tutustumalla alueiden yrityksiin ja vierailemalla heidän sivuillaan. Etsin työpaikkoja Haukiputaalta, Kempeleestä ja pienistä lähikunnista, kuten Kiimingistä. Jotkut yritykset ilmoittivat avoimista työpaikoistaan vain omilla sivuillaan. Tutustuessa alueiden yrityksiin sain hyödyllistä tietoa paikallisista toimijoista, joista oli hyötyä myös tulevaisuudessa työssäni. Lisäksi kannattaa tutustua piilotyöpaikkoihin, joiden avulla voi löytää työpaikan, johon ei ole ehditty tai aiotakaan hakea henkilöä julkisen haun kautta.  Tutustu Pohjois-Pohjanmaan piilotyöpaikkoihin!

Lisäkoulutusta Oulussa

Oulusta löytyy paljon avoimia työpaikkoja, mutta joskus saattaa tuntua siltä, että omat taidot eivät riitä niihin työpaikkoihin. Helpoin tapa parantaa omia mahdollisuuksia työnhaussa on lisäkouluttautua. Löysin heti itselleni sopivan koulutuksen kirjanpidosta. Vaikkei kirjanpito olekaan tällä hetkellä itselle ajankohtainen, olen kuitenkin törmännyt siihen töissäni, joten perustietojen osaaminen olisi varmasti hyödyllistä. Lisäkouluttautua voi myös silloin, kun sitä ei juuri kyseisellä hetkellä tarvitse. Sen avulla voit parantaa osaamista työssäsi ja helpottaa myös tulevaisuuden työmahdollisuuksia. Työnhaku on tekniikkalaji, jossa kauaskatseisuus on hyve, ja josta varmasti hyötyy avoimia työpaikkoja hakiessa.

Psst! Lue myös artikkelimme, kuinka työnhakija voi välttää yleisimmät virheet työnhaussa!