Viisi syytä lähteä opiskelemaan ulkomaille

Vieraskynä Kansainvälisyys työssä ja koulutuksessa, Opiskelu ja ammatinvalinta

Opiskelu ulkomailla antaa kokemusta ja elämänmittaisia muistoja. Samalla kun kehität kielitaitoasi, pääset tutustumaan uusiin kulttuureihin ja kaupunkeihin. Yhteistyössä EF Education Firstin kanssa toteutettu artikkeli listaa viisi syytä, miksi kannattaa harkita ulkomailla opiskelua.

  1. Sujuva kielitaito

Suomalaisten on hankala pärjätä maailmalla omalla kielellään, minkä vuoksi vieraiden kielten osaaminen on välttämätöntä. Kouluopinnot kehittävät kielitaitoa hyvin, mutta kielen oppiminen vaatii yleensä enemmän. Ulkomailla asuminen on tehokkain keino hankkia sujuva kielitaito. Kun elät arkea vieraan kielen ympäröimänä, opit nopeasti ja saat kokea kuinka kieltä käytetään paikallisten keskuudessa.

  1. Tilaisuus kokea uusi kulttuuri

Ulkomailla opiskelu antaa kielitaidon parantamisen lisäksi tilaisuuden kokea elämää toisessa kulttuurissa. Arjen ja ihmisten kohtaaminen uudessa maassa tarjoaa näkökulmaa omaan elämään ja kartuttaa kokemuksia. Ulkomailla asuminen kehittää usein avoimuutta, joustavuutta ja sosiaalisia taitoja, joita kaikkia arvostetaan myös työelämässä.

  1. Itsevarmempi asenne

Ulkomaille lähteminen pakottaa sinut poistumaan mukavuusalueeltasi. Eläminen uudessa ympäristössä tekee ongelmanratkaisun mestariksi, sillä selvitettäviä asioita tulee eteen lähes loputtomasti. Mistä löytää asunto, kuinka selvittää oikea bussireitti, missä on lähin ruokakauppa ja kenen kanssa viettää sunnuntai-iltaa? Kun tästä kaikesta selviää kunnialla, pystyy sen jälkeen mihin vain.

  1. Uusia ystäviä ja kansainvälinen verkosto

Harva tilanne on yhtä otollinen uusien ystävien löytämiselle kuin muutto vieraaseen maahan. Opiskellessa ulkomailla ystäviä saa helposti toisista opiskelijoista, mutta uusia tuttavia löytää harrastuksista, verkostoitumistapahtumista ja illanistujaisista. Lukuisat kohtaamiset ulkomailla auttavat kartuttamaan kansainvälistä verkostoa, joka voi olla hyödyksi myöhemmin uralla.

  1. Entistä parempi ansioluettelo

Verkostojen vahvistamisen lisäksi ulkomailla opiskelu voi auttaa nousemaan työnantajien vastaanottamien hakemusnippujen kärkeen. Monet työnantajat arvostavat ulkomailta hankittua kokemusta ja sen tuomaa sujuvaa kielitaitoa. Muista siis mainita opinnot ulkomailla CV:ssä ja hakemuskirjeessä!


Miksi lähteä opiskelemaan ulkomaille EF:n kanssa?

Joka vuosi tuhannet luottavat EF Education Firstin yli 50 vuoden kokemukseen kielimatkojen järjestäjänä ja lähtevät ulkomaille EF:n kanssa. Kielten opiskeluun saa uutta intoa, kun matkustaa New Yorkin sykkeeseen treenaamaan bisnesenglantia tai kertaa ranskan taitoja Nizzan ylellisellä rannikolla. EF:n valikoimaan kuuluu opintoja seitsemällä eri kielellä yli 40 kohteessa, joten kurssit on mahdollista räätälöidä jokaisen omien tarpeiden mukaisesti.

Kaikenikäiset voivat lähteä EF:n ohjelmien kautta kielimatkalle, kielikurssille tai viettää vaikka kokonaisen vuoden ulkomailla. Nuorille järjestetään kielimatkoja, joissa on paljon yhteistä ohjelmaa ja EF:n henkilökunta jatkuvasti tukena. Aikuisille järjestetään itsenäisiä kielikursseja ja uralla eteenpäin ehtineille on tarjolla työelämän englannin kursseja. Tutustu tarkemmin ja löydä oma tiesi ulkomaille EF:n sivuilta.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com