Äänekoski: Sellutehtaan rakennustöihin palkataan nelisensataa uutta työntekijää

Rekrytointi.com Keski-Suomi, Piilotyöpaikat

Rakennusalan ammattilaisten kiinnostus Äänekosken sellutehtaan töihin on selvästi lisääntynyt loppukesän ja alkusyksyn aikana. Vuoden loppuun mennessä tehtaan rakennustöihin palkataan nelisensataa uutta työntekijää.

Keski-Suomen TE-toimistoon perustettuun työntekijäpankkiin on tähän mennessä ilmoittautunut kahdesta kolmeen sataan työntekijää. Uusia ilmoittautumisia otetaan koko ajan vastaan.

– Olemme  jatkuvasti kiinnostuneita ammattitaitoisista rakennuspuolen työntekijöistä. Keski-Suomen TE-toimiston sivuilla on ohjeistus siitä, miten työnhakijat voivat ilmoittaa kiinnostuksensa, ja me olemme sitten yhteydessä heihin päin, kertoo Työnantajapalvelujen asiantuntija Satu Hovisalmi Keski-Suomen TE-toimistosta.

Kiinnostus tehtaan työmaata kohtaan on Hovisalmen mukaan kasvanut tasaisesti kesän edetessä.

Suurimmillaan tehdastyömaan työntekijävahvuus on asennustöiden aikana syksystä 2016 kevääseen 2017, jolloin työmaalla työskentelee enimmillään noin 2 500 henkilöä. Tämän vuoden lopulla työntekijöitä on yömaalla noin viisi sataa.

Rakennusajan koko työllistävä vaikutus on yli 6 000 henkilötyövuotta, josta yli 3 000 tehdään Äänekoskella.

Tuotannon käynnistyttyä työllistävä vaikutus on 2 500 henkilöä koko arvoketjussa Suomessa eli uusia työpaikkoja syntyy noin 1 500. Työllistävät vaikutukset ovat merkittävimmät puunkorjuussa ja kuljetuksissa.

Lähde: Yle 19.8.2015

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com