Siparila Oy osti Jannpuu Oy:n: Vaajakoskelle uusia työpaikkoja

Rekrytointi.com Kainuu, Keski-Suomi, Piilotyöpaikat

Keskisuomalainen puunjalostusteollisuuden perheyritys Siparila Oy on ostanut liimalevyjä valmistavan kajaanilaisen Jannpuu Oy:n. Yritys tähtää kaupallaan viennin kasvattamiseen, erityisesti Yhdysvaltain markkinoille.

Samalla yhtiö on päättänyt laajentaa Vaajakosken tehdastaan, johon tullaan palkkaamaan 5–10 lisätyöntekijää. Vaajakosken tehtaan laajennus toteutetaan ensi keväänä. Uusi lisäsiipi kattaa arvioiden mukaan 500–600 neliömetriä.

Yksi syy Siparilan nousuun on trendin muutos levypohjaisista huonekaluista massiivipuisiin.

– Massiivipuisten huonekalujen kysyntä on taas nousemassa maailmalla pitkän mdf-kauden jälkeen. Selkeälinjaisten huonekalujen valmistaminen on edelleen kilpailukykyistä Suomessa. Myös Amerikan markkinoilla laadukkaat ja ekologiset massiivipuiset huonekalut ovat tekemässä taas tuloaan ja tämän mahdollisuuden me aiomme hyödyntää, toteaa Siparilan toimitusjohtaja Juha Sojakka.

Jannpuu Oy on puolestaan ennen yritysostoa valmistanut pääasiallisesti vientiin liimalevykomponentteja huonekaluteollisuudelle noin kahden ja puolen miljoonan liikevaihdolla. Jannpuulla työskentelee tällä hetkellä 15 työntekijää. Kajaaniin on luvassa 15 työntekijän lisäys, kun toiminnot Haapavedellä siirtyvät Kajaaniin.

Lähde: Keskisuomalainen 30.6.2015

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com