Päivähoitoa vaivaa kova opettajapula pääkaupunkiseudulla

Rekrytointi.com Piilotyöpaikat, Uusimaa

Espoossa on yhä auki lukuisia lastentarhanopettajan vakipaikkoja. Työvoimapula uhkaa pahentua, sillä alan osaajien tarve kasvaa eläköitymisten ja väestönkasvun takia.

Espoon kaupungilla on suuria vaikeuksia löytää päteviä lastentarhanopettajia. Viime viikolla oli täyttämättä yhä ainakin parikymmentä avointa vakituista tehtävää.

– Erityisen haasteellista on saada lastentarhanopettajia, joilla on kelpoisuus esiopetukseen eli yliopistoista valmistuneita varhaiskasvatuksen kandidaatteja, selvittää suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Titta Tossavainen .

Pulaa on erityisesti myös pätevistä erityislastentarhanopettajista ja avustajista.

Espoo rekrytoi parhaillaan päiväkotien henkilöstöä tulevaa toimintavuotta varten. Kaupunki joutunee edellisvuosien tapaan turvautumaan Seuren vuokratyövoimaan, koska sopivia koulutettuja lastentarhanopettajia tai sijaisia ei löydy riittävästi.

Jo viime vuodet ovat osoittaneet, että pätevien ammattilaisten saanti Espoon päiväkoteihin on vaikeaa.

Lastenhoitajien tehtäviin on tarjolla Espoossa tarpeeksi kelpoisia hakijoita, samoin päiväkodin johtajien virkoihin. Ongelmat koskevat etupäässä lastentarhanopettajia – työvoimapula vaivaa koko pääkaupunkiseutua.

Työvoimapula uhkaa pahentua, sillä lastentarhanopettajien tarve seudulla tulee kasvamaan edelleen lähivuosina. Suuri osa nykyhenkilöstöstä on jäämässä eläkkeelle, ja päivähoitoikäisten määrä lisääntyy.

– Seudulle tarvitaan jatkuvasti uusia lastentarhanopettajia myös henkilöstön vaihtuvuuden ja sijaisuuksien vuoksi, Tossavainen kertoo.

Lähde: Länsiväylä 12.8.2015

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com