Kiia

Työharjoittelu Uranuksessa – monipuolista kokemusta viestinnästä ja rekrytoinnista

Rekrytointi.com Töihin meille 0 Comments

Milloin olit töissä Uranuksessa ja mitä teit?

Työskentelin viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana vuoden 2013 syksyllä. Harjoittelujaksoni kesti neljä kuukautta, ja se oli osa viestinnän opintojani Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Tein Uranus Oy:ssä monipuolisesti erilaisia viestinnän työtehtäviä. Osallistuin muun muassa Uranuksen työnhakuvinkkisivuston uudistamisprojektiin. Lisäksi suunnittelin sisältöjä, kirjoitin ja editoin artikkeleita, huolehdin yrityksen sosiaalisen median kanavista sekä paljon muuta.

Sain paljon vastuuta ja vapautta, ja Uranuksessa oltiin aidosti kiinnostuneita siitä, mitä juuri minä haluaisin omalta harjoittelujaksoltani. Ideoitani kuunneltiin, ja pääsin myös toteuttamaan niitä. Suunnittelin ja toteutin esimerkiksi laajan sosiaalisen median kampanjan harjoittelujaksoni aikana. Uranuksessa tuntui, että pääsin oikeasti kehittämään yrityksen viestintää.

Miten kuvaisit Uranusta työyhteisönä?

Ilmapiiri on kannustava ja välittävä. Työkaverit ovat kaikki ihania, ja heidän kanssaan tuli oltua myös vapaa-ajalla. Varsinaisen työnteon lisäksi Uranuksella järjestettiin usein jotain kivaa yhteistä tekemistä – oli se sitten lasersotaa, perjantain after work tai Alias-ilta. Apua oli myös aina tarjolla. Kenen tahansa työhuoneen ovelle voi mennä koputtelemaan ja kyselemään, jos jokin oli epäselvää.

Uranus on pieni ja tiivis yritys, jossa jokainen pääsee vaikuttamaan toimintaan.

Mitä opit harjoittelujaksosi aikana?

Neljässäkin kuukaudessa ehtii oppia paljon. Sain viestinnän alan kokemusta mm. yritysviestinnästä, sisällöntuottamisesta, erilaisten projektien toteuttamisesta, verkkoviestinnästä ja sosiaalisesta mediasta. Lisäksi opin paljon työelämästä ja rekrytoinnista, ja omat työnhakutaitoni karttuivat varmasti. Harjoittelu antoi hyvän pohjan monenlaiseen tekemiseen.

Mitä haluaisit sanoa sellaiselle nuorelle joka miettii hakeako Uranukseen töihin?

Suosittelen! Uranuksessa uskotaan nuoren kykyihin, vaikka kokemusta ei vielä olisikaan ehtinyt kertyä. Harjoittelu Uranuksessa sopii etenkin omatoimiselle ja aloitekykyiselle ihmiselle, sillä omaan työnkuvaan voi vaikuttaa itse paljon. Työilmapiiri on erittäin hyvä, ja porukkaan on helppo päästä mukaan.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com