Nuorisotakuu auttaa työnhakijaa

Rekrytointi.com Nuori työnhakija, Työnhaku

Tänä syksynä on puhuttu paljon nuorten työllistymisestä. Vantaalla on löydetty toimivia keinoja edistää nuorisotakuuta: kaupungin PETRA-projekti auttaa nuoria työelämässä eteenpäin. Projektissa työskentelevä palveluohjaaja Helmi Holmberg kertoo, millä tavoin jokainen voi edistää omaa työnhakuaan.

PETRAn tavoitteena on ohjata nuoria eteenpäin esimerkiksi töihin, kouluun tai tarvittaessa terveyspalveluihin. Hanke on suunnattu 17–24-vuotiaille vantaalaisnuorille. Heitä autetaan muun muassa työelämätaitojen opettelussa.

”Voimme harjoitella esimerkiksi työhaastattelutilanteita nuorten kanssa. Työnhakuun tarvittavia taitoja ei opeteta koulussa, ja kokemattomalle työnhakijalle prosessi on aivan uusi maailma”, Helmi Holmberg kertoo.

Holmberg kannustaa nuoria varsinkin rohkeuteen. Hänen mukaansa monet eivät uskalla kehua itseään tarpeeksi. Omat vahvuutensa on tärkeää kartoittaa, ja ne tulisi perustella työnantajalle. Varsinkin kokemattoman työnhakijan kannattaa etsiä vahvuuksiaan myös työelämän ja koulutuksen ulkopuolelta.

Älä unohda sanssi-korttia

Työnhakua helpottamaan on keksitty useita keinoja, joista nuori ei ole välttämättä edes kuullut. Esimerkiksi Sanssi-kortti on monelle tuntematon mahdollisuus. Holmberg muistuttaa, ettei kortti ole tarkoitettu pelkästään vaikeasti työllistyville, vaan sen voi saada lähes kuka tahansa työtön nuori.

Sanssi-kortin saadakseen täytyy olla alle 30-vuotias, työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistossa rekisteröitynyt henkilö. Yritys, joka rekrytoi sanssi-kortillisen työttömän, saa noin 700 euroa kuussa nuoren palkanmaksua varten.

”Työnantajalle kannattaa aina kertoa, jos on oikeutettu palkkatukeen. Se kompensoi vähäistä työkokemusta, ja voi sitä kautta auttaa paikan saamisessa. Työnhakijan kannattaa tiedustella TE-toimistosta, onko hän oikeutettu palkkatukeen”, Holmberg neuvoo.

Tukien hakeminen ja työnhakuprosessi voi olla Holmbergin mukaan varsinainen byrokratiaviidakko. PETRAssa nuori saa kaiken avun samalta luukulta, ja käytäntö on osoittautunut toimivaksi.

”PETRAssa jokaisella nuorella on oma palveluohjaajansa, jonka kanssa hänellä on henkilökohtaisia tapaamisia. Hakijan tilanne on ohjaajalle tuttu, ja yhteistyö on pitkäkestoista. Se on ensiarvoisen tärkeää, sillä läheskään kaikkiin ongelmiin ei löydy vastausta yhden tapaamisen aikana. Tutulle ohjaajalle on myös helpompi puhua omista asioista.”

Nuori työnhakija saa monenlaista tukea

PETRA tekee paljon yhteistyötä yritysten kanssa. Hankkeen palveluohjaajat järjestävät muun muassa erilaisia tilaisuuksia, joissa työnantajat, koulutuspaikat ja nuoret kohtaavat. Nuori voi päästä näistä tapahtumista jopa suoraan työhaastatteluun.

Lisäksi yritykset rekrytoivat suoraan PETRA-projektin nuoria. Palveluohjaajat voivat lukea CV:t, hoitaa työhaastattelut ja tehdä esikarsinnan työnantajaa varten. Yritykselle sopivien henkilöiden etsiminen onnistuu palveluohjaajilta helposti ja nopeasti, sillä he tuntevat kaikki projektin nuoret, ja osaavat suositella yrityksille sopivia henkilöitä.

PETRAan pääsevät mukaan vain vantaalaiset työttömät ja koulutuspaikkaa vailla olevat nuoret. Samankaltaisia nuorisotakuu-hankkeita on kuitenkin käynnissä myös muualla. Esimerkiksi Helsingissä toimii Respa, Turussa VaSiTe ja Oulussa Etsivä nuorisotyö -projekti. Kannattaakin hakeutua vastaavanlaisten hankkeiden pariin, jos on epävarma tulevaisuudensuunnitelmistaan tai kaipaa apua työnhaussa.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com