Miten osaajaprofiili eroaa CV:stä?

Mikko Kuhalampi Etusivu - työnhakuvinkit, Muita uravinkkejä, Työnhaku

Rekrytointi.com Osaajapankissa ja monessa muussa palvelussa työnhakijoiden profiileja kutsutaan osaajaprofiileiksi.  Se ei kuitenkaan ole täysin sama asia kuin pelkkä CV, joka lähetetään hakemuksen kyljessä. Toki CV on tärkeä osa osaajaprofiilia, mutta Osaajapankissa olevassa profiilissa täytyy kiinnittää huomiota siihen, miten tuot osaamistasi tehokkaammin esille laajemmalle kohderyhmälle.

Mitä osaajaprofiiliin kannattaa kirjoittaa?

Osaajaprofiili eroaa normaalista työhakemuksesta siten, ettet pysty kohdentamaan osaajaprofiilisia pelkästään yhtä työnantajaa varten. Yhden työnantajan sijaan tulisi miettiä tietty ala, millä haluat erottua eduksesi. Työnhakijana sinun tulisi miettiä, millä hakusanoilla sinä haluaisit rekrytoijien löytävän sinut. Sinulla voi olla osaamista monilta aloilta, mutta on järkevää nostaa yksi osaamisalue ylitse muiden – ja tuoda esille myös oma motivaatiosi sen alan työtehtäviin.

Osaajaprofiiliin kannattaa tuoda oma koulutustausta, työkokemus ja osaamisalueet mahdollisimman selkeästi esille. Työkokemuksen ja nimikkeen lisäksi tulisi myös kertoa, mitkä olivat päätehtäviä työssäsi. Avoimet kentät, kuten “Kerro itsestäsi ja osaamisestasi” ovat paikkoja, joihin kannattaa ehdottomasti panostaa.

Mitä on hyvä muistaa profiilia tehdessä?

Osaajaprofiilia kirjoittaessasi on hyvä muistaa tehdä seuraavat asiat:

  • Mieti, minkälaisia työtehtäviä haluaisit tulevaisuudessa tehdä. Ovatko nämä linjassa nykyisen työkokemuksesi kanssa?
  • Jos työkokemuksesi on muulta alalta, tuo avoimissa kentissä ja esittelyissä oma kiinnostuksesi uutta alaa kohtaa selvästi esille.
  • Mieti, millä hakusanoilla alan rekrytoijat voisivat etsiä uusia työntekijöitä.
  • Käytä hakusanoja profiilissasi.
  • Voit tehdä listauksen myös profiilisi loppuun: “Nämä termit kuvaavat parhaiten osaamistani…”

Hakusanojen merkitys korostuu teknologian kehittyessä, ja erityisesti hakusanat ovat tärkeitä erilaisissa osaajapankki- ja CV-kanta -ratkaisuissa. Tutustu myös näihin vinkkeihin, miten erottaudut joukosta työmarkkinoilla.

Eikö sinulla ole vielä osaajaprofiilia?

Rekrytointi.com Osaajapankki on Suomen nopeiten kasvava osaajapankki, jossa on jo yli 45 000 osaajaa. Työnantajat ympäri Suomen etsivät palvelun kautta sopivia tekijöitä heillä avoinna oleviin työpaikkoihin. Tutustu tarkemmin osoitteessa: Rekrytointi.com/osaajapankki ja luo itsellesi osaajaprofiili. Pääset samalla treenailemaan hakusanojen käyttöä ja oman profiilin preppaamista, tsemppiä työnhakuun!

Videolla Rekrytointi.com Osaajapankin tuotepäällikkö Mikko Kuhalampi antaa vinkkejä siitä, kuinka omaa näkyvyyttä työmarkkinoilla voi parantaa.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com