haastattelutilanne

Työhaastattelukysymys: Mitkä ovat heikkoutesi?

Rekrytointi.com Työhaastattelu, Työnhaku

Lähes jokaisessa työhaastattelussa kysytään heikkoja puoliasi. Tällä työhaastattelukysymyksellä rekrytoija haluaa luonnollisesti tietää sinun heikkoudet, mutta hän samalla testaa, miten reagoit. Kysymykseen kannattaa siis valmistautua etukäteen, ettet möläytä spontaanisti jotain hölmöä ja pilaa mahdollisuuksiasi työpaikkaan. Katso myös avoimet työpaikat Rekrytointi.com-palvelustamme.

Tärkeää on selvittää ensin itselleen omat heikkoudet, jotta voit kertoa niistä muille. Missä olet huono, mitä inhoat ja minkä tiedostat itse selkeäksi heikkoudeksesi? Mieti myös, oletko joskus saanut palautetta joltakin huonosti hoidetusta työstä tai muistatko jonkun tilanteen, missä yksinkertaisesti totesit, että tätä en hallitse.

Haluat kuitenkin työhaastattelussa antaa itsestäsi hyvän kuvan, joten koko litaniaa heikkouksista ei kannata haastattelutilanteessa luetella. Se, mitä sanot haastattelussa, kannattaa miettiä haettavan tehtävän kannalta järkeväksi.

Esimerkki: Haet viestintäassistentin paikkaa ja sinulta kysytään, mitkä ovat heikkoutesi.

Vastausvaihtoehto 1. ”En ole kovinkaan taitava kääntämään tekstejä kieleltä toiselle. Etenkin ruotsinkielen taitoni on hieman normaalia heikompi.”

  • Viestintätehtävissä on todennäköistä, että joudut käsittelemään myös vieraskielisiä materiaaleja. Ei siis kannata kertoa heikkoutta, joka todennäköisesti vaikuttaa liian suoraan tuleviin työtehtäviisi. Jos tiedät jo hakemastasi paikasta sen, että työskentelet vain suomen kielellä, niin voit vastata näin. Kerro kuitenkin, mitä aiot tehdä kehittyäksesi asiassa.

Vastausvaihtoehto 2. ”Kävin eräänä iltana ystävien kanssa pelaamassa pesäpalloa, ja huomasin, että pallonheittotaitoni on nykyään todella kehno!”

  • Älä kerro heikkoutta, joka ei millään tavalla liity työhön. Tällaisella vastauksella annat itsestäsi turhan ylimielisen kuvan. Johonkin liikunnalliseen työtehtävään voisitkin vastata näin, jos lisäisit loppuun esimerkiksi, että pitääkin alkaa treenata pallonheittoa ihan tosissaan.

Vastausvaihtoehto 3. ”En aina osaa pitää tavaroitani järjestyksessä. Tarkoitan siis sitä, että työpöydälläni saattaa olla ulkopuolisen silmin melkoinen kaaos, mutta tiedän kyllä itse, mistä minkäkin lappusen löydän. Tiedostan, että tavaroiden järjestyksessä pitäminen selkeyttäisi omia hommiani. Jos otatte minut töihin, saan mahdollisuuden päästä eroon tästä huonosta tavasta kun pääsen aloittamaan kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä.”

  • Tällainen on hyvä vastaus. Heikkoutesi ei ole täysin tuulesta temmattu työn kannalta, mutta tämän heikkouden kanssa pystyt hyvin suoriutumaan työstäsi. Lopussa kerrot myös nokkelasti ajatuksestasi päästä eroon heikkoudesta vedoten uuteen työpaikkaan.

Muista olla rehellinen. Työnantaja tietää että kukaan ei ole täydellinen ja osaa varmasti arvostaa työntekijää, joka osaa arvioida omia kehityskohteitaan.

Löydä elämäsi työpaikka!

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com