Työhaastatteluun valmistautuminen – ammattilaisten vinkit

Rekrytointi.com Työhaastattelu, Työnhaku

Helsingin Uutiset julkaisi artikkelin, jossa rekrytoinnin ammattilaiset jakoivat vinkkejä työhaastattelussa onnistumiseen. LAURA Rekrytoinnin liiketoimintajohtaja Pekka Miettinen sekä Eilakaislan rekrytointikonsultti Jaana Kesäläinen-Ruohola ovat yhtä mieltä siitä, että työhaastattelussa menestyy parhaiten valmistautumalla siihen kunnolla. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Työnhakijoiden tyypillinen virhe on se, etteivät he valmistaudu hyvin työhaastatteluun. Pekka Miettinen neuvoo, että työhaastatteluun kannattaa valmistautua tutustumalla esimerkiksi työnantajan verkkosivuihin, sosiaalisen median kanaviin ja tuotteisiin. Taustatutkimuksen avulla työnhakija pystyy osoittamaan haastattelijalle oman kiinnostuksen ja motivaation haettavaan työtehtävään – rekrytoijat kuitenkin etsivät motivoitunutta tekijää. Lue lisää vinkkejä “Tutustu yritykseen ennen työhaastattelua” -artikkelistamme.

Miettinen vinkkaa lisäksi kertomaan työhaastattelussa konkreettisia esimerkkejä omasta ammattitaidosta, saavutuksista ja vahvuuksista niin työelämästä kuin vapaa-ajaltakin. Työnhakijan tulisi pohtia etukäteen, kuinka hänen osaamisensa auttaa menestymään juuri kyseisessä työtehtävässä ja tuoda sitä rohkeasti esille.

Ennen haastattelua olisi hyvä miettiä myös perusasiat kuntoon, kuten sopiva pukeutuminen ja työhaastatteluun ajoissa saapuminen. Työnhakijan kannattaa pitää mielessä, että rekrytoija etsii yleensä samalla myös työkaveria itselleen ja kollegoilleen. Käyttäydy siis kunnioittavasti, hyväntuulisesti ja muista hymyillä!

Lue Helsingin Uutisten ”Näin onnistut työhaastattelussa – tyypillinen moka tehdään jo ennen h-hetkeä” -artikkeli kokonaisuudessaan.

Lähde Helsingin Uutiset

Jännitätkö työhaastattelua? Lue vinkit, joilla pääset eroon haastattelujännityksestä.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com