työllistyminen

Työllisty TE-toimiston tuella

Rekrytointi.com Apua uran eri vaiheisiin, Nuori työnhakija, Työnhaku

TE-toimiston ensisijainen tehtävä on tukea työttömäksi jääneitä työllistymään. Harva kuitenkaan tietää, mitä kaikkia palveluita ja tukia työkkäri tarjoaa. Esittelemme muutaman vaihtoehdon, joita täysin työkykyinen henkilö voi hyödyntää.

Sanssi- ja Duuni-kortti

Sanssi-kortti voidaan myöntää kaikille alle 30-vuotiaille nuorille, jotka ovat työttömiä työnhakijoita. Sanssi-kortin omistajan palkkaamiseen työnantaja saa TE-toimistolta palkkatukea. Duuni-kortti on vastaava kortti yli 30-vuotiaille ja sen myöntämisen tarpeellisuus arvioidaan tapauskohtaisesti TE-toimistossa.

Kortin omistamisesta kannattaa mainita työhakemuksissa, sillä matalat palkkakulut inspiroivat useita yrityksiä palkkaamaan.

”Nykyisen työpaikkani saantiin vaikutti suuresti se, että kerroin jo työhakemuksessa työnantajalleni, että TE-toimisto voi myöntää minun palkkaamiseen palkkatukea. Kävin haastattelussa, seuraavana päivänä täytimme työnantajan kanssa palkkatukipaperit ja muutaman päivän päästä pääsin aloittamaan koulutustani sivuavan kymmenen kuukauden työharjoittelun. Saan kohtuullista palkkaa, josta TE-toimisto maksaa osan takaisin työnantajalleni, joten kaikki hyötyvät”, sanoo medianomiksi valmistunut ja nyt viestintätehtävissä työskentelevä Tiina Paasonen.

Työnantaja saa Sanssi-kortilla palkkatukea noin 700 euroa kuukaudessa, enintään 10 kuukauden ajan tai koko oppisopimuskoulutuksen ajan. Duuni-kortilla suunnilleen samansuuruista tukea voidaan myöntää tietyin edellytyksin jopa 24 kuukautta.

Tutustu tarkemmin Sanssi-korttiin.
Tutustu tarkemmin Duuni-korttiin.

Työnhakuvalmennus

Jos tuntuu, että työllistymisesi on kiinni omista työnhakutaidoistasi, voit osallistua työkkärin työnhakuvalmennukseen. Valmennuksessa opit arvioimaan omaa osaamistasi ja muotoilemaan sen työhakemukseksi ja CV:ksi. Saat myös tietoa siitä, miten yritykset rekrytoivat ja vinkkejä, mitkä olisivat juuri sinulle sopivat työnhakukanavat.

Jos työnhakuvalmennus ei kuullosta sinulle sopivalta vaihtoehdolta, voit tutustua erilaisiin työnhakuvinkkeihin Uranuksen ja TE-toimiston sivuilla.

Tutustu tarkemmin työnhakuvalmennukseen.

TE-toimiston koulutukset

Moni pitää työkkärin kursseja ja koulutuksia pakkopullana, joihin työttömät työnhakijat väkisin työnnetään. Tänä päivänä työelämässä kuitenkin arvostetaan moniosaamista yhä enenevissä määrin. Oikealla asenteella lähestyttäessä kurssit voivat hyvin tukea aiempaa koulutustasi ja saat niiden avulla uutta osaamista. Osaaminen on päivän sana; mitä enemmän osaamisalueita sinulla on, sitä parempi. CV:hen kannattaa siis työkokemuksen ja koulutuksen lisäksi listata oma osaaminen – myös työkkärin kursseilta hankittu.

Tutustu koulutustarjontaan.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com