Uusia tapoja löytää työmahdollisuuksia

Mikko Kuhalampi Avoin haku, Etusivu - työnhakuvinkit, Työnhaku, Työnhaku käyntiin

Muuttunut maailmantilanne vaikuttaa myös työmarkkinoihin ja suuri määrä suomalaisia on tällä hetkellä joko lomautus- tai irtisanomisuhan alla. Monelle tämä aika saattaa tarkoittaa aktivoitumista työnhaussa. Tilanne vaikuttaa myös rekrytointeihin – joillekin rekrytoijille tämä näkyy kasvaneena määränä työhakemuksia avoinna oleviin paikkoihin. Toisilla taas samat ongelmat pysyvät, eikä osaajapulaan löydy lääkkeitä omista kanavista. Tarvitaan siis uusia tapoja löytää työmahdollisuuksia ja osaajia!

Työnhakijat hakevat edelleen töitä työpaikkailmoitusten kautta, mutta rekrytoijien keskuudessa yleistynyt tapa on osaajien hakeminen myös omien työpaikkailmoitusten ulkopuolelta. Tässä kuvaan astuvat rekrytointimarkkinointi ja sourcaaminen eli osaajien etsiminen suoraan muista lähteistä, esimerkiksi Rekrytointi.com Osaajapankista.

Osaajapankki mahdollistaa rekrytoijan ja osaajan kohtaamisten normaalin työhakemuksen lisäksi niin, että rekrytoijat voivat löytää potentiaalisia tulevaisuuden tekijöitä heillä avoinna oleviin paikkoihin. Joskus tämä voi tarkoittaa myös sitä, että oikea osaaja löytyy ennen kuin työpaikkailmoitusta on ehditty julkaisemaan.

Myös työnhaun prosessiin luvataan helpotusta. ”Jatkossa Osaajapankin profiilia voi käyttää työnhaun pohjana. Tämä helpottaa tuttua työnhakijan tuskaa, kun kaikkiin työpaikkoihin ei tarvitse enää syöttää samoja tietoja kerta toisensa jälkeen”, kertoo Rekrytointi.comin tuotepäällikkö Mikko Kuhalampi.

Rekrytointi.com Osaajapankki on Suomen nopeimmin kasvava osaajien tietokanta. Vuoden 2019 alkupuolella julkaistu palvelu on kerännyt jo yli 100 000 käyttäjää. Palvelu on ollut mahdollistamassa yhä useampia rekrytointeja ympäri Suomea alasta riippumatta. Osaajapankki on käytössä vain aidoille rekrytoijille, jotka ovat sitoutuneet palvelun henkilötietosuojan ja luottamuksellisuuden kunnioittamiseen.

Rekrytointi.comin palvelukokonaisuus työpaikkatarjonnan, Osaajapankin, koulutusmahdollisuuksien, uravinkkien ja piilotyöpaikkauutisten osalta on ainutlaatuinen Suomessa ja tarjoaa hakijalle monipuolisen avun työurallaan eteenpäin.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com