verkostoituminen

Näin hyödynnät verkostojasi työnhaussa

Laura Työnhaku, Verkostot työnhaussa

Verkostoituminen nähdään valitettavan usein joidenkin epätoivoisten pyrkyreiden hommana, vaikka todellisuudessa siitä on hyötyä jokaiselle, olitpa sitten hakemassa uutta työpaikkaa, etsimässä uusia yhteistyökumppaneita yrityksellesi tai vain haluat tutustua uusiin ihmisiin.

Sana verkostoituminen aiheuttaa silti monelle kylmiä väreitä. Onko pakko mennä tutustumaan tuntemattomiin ihmisiin jos ei halua? Lou Adlerin mukaan verkostoituminen ei tarkoita sitä, että yrität tutustua mahdollisimman moneen tuntemattomaan ihmiseen. Verkostoituminen on sellaisten ihmisten tapaamista, jotka tunnet jo etukäteen. He tietävät jotain taustastasi ja he ovat valmiita esittelemään sinut ihmisille joita et vielä tunne.

Monet valittavat, että vain suhteilla voi päästä töihin. Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja verkostoituminen voi helpottaa ja tehostaa prosessia sen sijaan, että vain hakisit työpaikkoja ja jäisit odottelemaan vastausta, jota et välttämättä saa koskaan. Duunitorin blogikirjoituksessa ura- ja rekrytointipalvelujen suunnittelija Sanna Kaitale kirjoitti verkostoitumisen tärkeydestä ja siitä, että olemalla aktiivinen jokainen voi vaikuttaa omaan työllistymiseensä ja uravalintoihinsa.

Tässä muutamia käytännön vinkkejä, miten voit helposti hyödyntää verkostoitumista omassa työnhaussasi:

1. Tapaa tuttujasi, ystäviäsi tai muita kontaktejasi jotka voivat suositella sinua uuteen työpaikkaan tai esitellä sinut omille kontakteilleen.

2. Mieti omia tavoitteitasi. Mitkä alat kiinnostavat sinua ja onko jokin yritys, jonne todella haluaisit töihin? Ota selvää, keneen sinun kannattaa ottaa yhteyttä toiveyrityksessäsi ja kuka sinun verkostostasi voisi tuntea hänet.

3. Kysy muiden mielipidettä työhakemuksestasi ja ansioluettelostasi.

4. Pidä verkostoasi yllä, mutta älä ole maanvaiva.

5. Pidä kalenteria tapaamisistasi; kenet tapasit, milloin ja miten otat heihin yhteyttä seuraavan kerran.

6. Muista, että verkostoituminen ei ole yksisuuntaista. Sinun on myös oltava valmis ja kiinnostunut auttamaan muita verkostossasi olevia.

Lähde: Duunitori.fi

Töitä hakiessa kannattaa tutustua myös Rekrytointi.comin palvelukokonaisuuteen työpaikkatarjonnan, Osaajapankin, koulutusmahdollisuuksien, uravinkkien ja piilotyöpaikkauutisten kautta

Muista seurata myös Rekrytointi.comia Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Alla olevalla videolla Rekrytointi.comin someasiantuntija Sanni Oja kertoo lisää olennaisia vinkkejä sosiaalisen median käyttämisestä työnhaun apuna.