työhaastattelu

Yleisimmät työhaastattelukysymykset

Rekrytointi.com Etusivu - työnhakuvinkit, Työhaastattelu, Työnhaku

Katso nyt myös Rekrytointi.comin ilmainen kesätyönhaun livevalmennus: “Näin löydät ja nappaat kesätyöpaikan“! Valmennuksessa saat parhaat opit kesätyönhakuun ja otat ensimmäiset askeleet kohti elämäsi kesätyöpaikkaa. Tässä valmennuksessa kuulet myös vinkkejä, miten erotut eduksesi työhaastattelussa.

Katso valmennus!

Työhaastatteluissa ravanneet tietävät, että haastattelut etenevät usein melko samaa rataa. Ennen haastattelua on kuitenkin aina hyvä miettiä, mitä haastattelussa voidaankaan kysyä. Koska usein kysytyt kysymykset toistuvat yleensä haastattelusta toiseen, on haastatteluun valmistautuminen mahdollista! Alta löydät kootun listan useimmin kysytyistä kysymyksistä. 

Tiesitkö, että voit etsiä myös työpaikkoja sivuiltamme? Se onnistuu helposti tästä.

Kerro vähän itsestäsi

Tämä jutusteleva kysymys on klassinen työhaastattelun avaaja. Vastauksesi ei kuitenkaan ole yhdentekevä, vaikka itse asiaan ei vielä päästäisikään! Vastaukseen kannattaa siis panostaa. Tästä kysymyksestä olemme kirjoittaneet oman artikkelinsa, jonka voit lukea täältä.

Miksi olisit meille hyvä työntekijä?

Vastatessasi tähän kysymykseen ei kannata välttämättä vain luetella taitoja ja luonteenpiirteitä, vaan enemmänkin kertoa, mitä sellaista osaat, josta olisi hyötyä juuri tälle yritykselle. Älä siis haksahda vain luettelemaan hyviä ominaisuuksiasi!

Mitkä ovat vahvuuksiasi?

Myös tähän kysymykseen kannattaa jo etukäteen miettiä naseva vastaus. Ahkera ja tunnollinen ovat toki toivottavia luonteenpiirteitä mutta samalla jo melko kuluneita ilmauksia. Esimerkeillä avaat vahvuuksiasi paremmin kuin niitä vain luetteloimalla! Lisää vinkkejä tähän kysymykseen vastaamisesta saat täältä.

Mitkä ovat heikkoja puoliasi?

Muista olla rehellinen. Työnantaja tietää että kukaan ei ole täydellinen ja osaa varmasti arvostaa työntekijää, joka osaa arvioida omia kehityskohteitaan. Samalla kannattaa toki myös kertoa, mitä olet jo asian korjaamiseksi tehnyt. Lisätietoja saat täältä.

Mitä tiedät yrityksestämme?

Työnantajalle on tärkeää tietää, että olet aidosti kiinnostunut työskentelemään juuri heidän yrityksessään. Tämän vuoksi on hyvä, jos pystyt osoittamaan tietouttasi kyseisestä yrityksestä.

Yleissivistystä testaavat kysymykset

Työnantajan edun mukaista on toki myös se, että työhön palkataan henkilö, joka ymmärtää maailmaa myös työpaikan ulkopuolella. Joskus tällaiset kysymykset saattavat tuntua hieman oudoilta, mutta niiden tarkoituksena on kuitenkin myös testata hakijan reagoimista outoihin tilanteisiin. Älä siis panikoi vaikket oikeaa vastausta kysymykseen tietäisikään!

Lisäksi työnantaja saattaa kysyä myös muita yllättävältä tuntuvia kysymyksiä. Katso ohjevideo näihin yllättäviin tilanteisiin reagoimisesta täältä.

Millaista palkkaa toivot työstäsi?

Katso artikkeli palkkatoiveen esittämisestä täältä.

Koska voit aloittaa?

Tästäkin kysymyksestä olemme tehneet oman ohjevideon, jonka voit katsoa täältä.

CV:hen liittyvät kysymykset

Oma CV kannattaa ennen haastattelua silmäillä läpi ja miettiä valmiiksi, mistä asioista työnantaja saattaa tehdä lisäkysymyksiä. Jos esimerkiksi aiemmat työsuhteesi ovat olleet poikkeuksellisen lyhytkestoisia, kannattaa varautua tämän asian tiimoilta esitettyihin kysymyksiin. Lisätietoa tähän kysymykseen vastaamisesta saat täältä.

Onko sinulla vielä jotain kysyttävää?

Lue vinkki tähän kysymykseen vastaamiseen täältä.

Puuttuuko listasta mielestäsi joku olennainen kysymys? Lähetä meille kysymyksesi osoitteeseen tyonhaku@rekrytointi.com.


Nyt kun olet tutustunut yleisimpiin työhaastattelukysymyksiin, käy katsomassa myös avoimet työpaikat ja löydä elämäsi työpaikka!

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com