Jani Laine

Jani Laine: ”Myynnissä ja myynnin johtamisessa kukaan ei ole ikinä valmis”

Rekrytointi.com Uratarinoita

Jani Laine työskenteli LAURA Rekrytointi Oy:ssä (silloinen Uranus Oy) myynti- ja markkinointipäällikkönä vuosina 2014 – 2015. Lue, mitä Laine kertoo sen hetken urastaan ja mitä vinkkejä hän jakaa muille B2B-myyntityöstä kiinnostuneille henkilöille.

Mitä teet työksesi?

Olen myynti- ja markkinointipäällikkönä LAURA Rekrytointi Oy:ssä (silloinen Uranus Oy). Päävastuualueenani ovat myynnin johtaminen, B2B-markkinoinnin kehittäminen sekä aktiivinen myyntityö nykyisille ja potentiaalisille yritysasiakkaille.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen valmistunut Tampereen yliopistosta kauppatieteiden kandidaatiksi. Pääaineenani oli johtaminen ja laajana sivuaineena markkinointi.

Miten olet päätynyt nykyiseen tehtävääsi?

Olen työskennellyt vaativissa B2B-myynnin tehtävissä viimeiset lähes 10 vuotta. Aiemmat työnantajani ovat olleet mm. valmennus-, vakuutus-, markkinointi- ja henkilöstöliiketoiminnan yrityksiä. Minulla on usean vuoden kokemus rekrytointialalta Baronan palveluksessa ja sen vuoksi koin siirtymisen sähköisen rekrytoinnin maailmaan erittäin mielenkiintoiseksi. Koen, että pystyn nykyisessä työssäni hyödyntämään monipuolisesti laajaa kokemustani B2B-myynnistä ja sen kehittämisestä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni pitää sisällään mm.

 • aktiivista yhteydenpitoa asiakasyrityksiin sekä puhelimitse että sähköisesti
 • asiakastapaamisia uusien ja nykyisten asiakkaiden kanssa
 • B2B-markkinointi- ja myyntistrategioiden miettimistä ja jalkauttamista
 • tiimipalavereita sekä henkilökohtaisia palavereita myyjien kanssa
 • yrityksemme sisäisiä kehityspalavereita
 • läsnäoloa sosiaalisessa mediassa (erityisesti Linkedin)
Mistä pidät eniten työssäsi?

Tässä työssä minua kiehtoo erityisesti monipuolisuus, vastuu ja vapaus sekä mahdollisuus kehittyä ammattilaisena. Yrityksessämme on loistava porukka ja hyvät tuotteet, joista on aitoa lisäarvoa asiakkaillemme ja joista voimme olla ylpeitä. Rekrytointiala kiehtoo minua, sillä koen että työlläni on suuri positiivinen merkitys yksilön, organisaation ja lopulta koko kansantalouden näkökulmasta.

Mitkä ovat sinun tulevaisuuden suunnitelmat urasi kannalta?

Myynti ja myynnin johtaminen ovat siinä mielessä hienoja lajeja, että niissä ei kukaan ole ikinä valmis. Aina pystyy kehittymään jollain osa-alueella yhä paremmaksi. Haluan kehittyä ja kasvaa myynnin, markkinoinnin ja rekrytoinnin ammattilaisena sekä esimiehenä. Haluan tehdä hyvää tulosta ja ansaita yhä suurempaa vastuuta.

Minkälainen ihminen sopii alalle?

Tällä alalla pärjää parhaiten henkilö, jolla on

 • loistava asenne
 • vahva halu menestyä ja tehdä tulosta
 • vilpitön halu auttaa muita menestymään
 • sosiaalisesti lahjakkaat ihmiset, jotka osaavat kuunnella toisen tarpeita
 • ongelmanratkaisukykyä
 • halu kehittyä yhä paremmaksi
 • kyky sietää epävarmuutta, sillä kaikkeen ei aina pysty itse vaikuttamaan
Anna vinkki ihmisille, jotka haluavat alalle.

Itse aloitin A-Lehtien puhelinmyyjänä vuonna 1997. Mielestäni hyvä ponnahduslauta B2B-myyntiin on mm. telemarkkinointi, ovelta ovelle -myynti, myynti ständillä jne. Kaikkia näitä yhdistää se, että opit ottamaan aktiivisesti kontaktia tuntemattomiin ihmisiin ja klousaamaan kauppoja. Tämän jälkeen on helpompi siirtyä B2B-myyntikentälle, jossa menestyttyään pystyy halutessaan nousemaan esimiestehtäviin. Tärkeintä on valita työnantajaksi sellainen yritys, jonka tuotteisiin ja palveluihin itse uskoo ja joista on itse innoissaan. Sen jälkeen on helppoa tartuttaa tuo sama into ja usko myös asiakkaisiin ja syntyy hyvää tulosta.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com