Intohimona henkilöstön kehittäminen

Laura Työelämä, Uratarinat

Englantilaiseen Readingin yliopistoon kuuluu maan vanhin Business School, Henley. Se tarjoaa ympäri maailmaa liikkeenjohdolle monenlaisia palveluita, kuten MBA-koulutusta. Toimintaa Henleyllä on 16 maassa. Suomen maajohtaja on Annu Matula, jonka mieluisa elämäntyö on johdon kehittäminen ja koulutusten markkinointi.

”Minut palkattiin Henley Business Schoolin johtajaksi tavoitteena käynnistää ja markkinoida liikkeenjohdon koulutuksia. MBA-ohjelmat ovat vain yksi osa palveluistamme”, määrittelee vuodesta 2010 maajohtajana aloittanut Annu Matula.

Aikaisemmin hän on työskennellyt Mercurilla, Siemensillä, Fintrassa (Vientikoulutussäätiö) ja alan yrittäjänä.

”Miettiessäni, mitä tekisin isona, olin kaksi vuotta kiinteistönvälittäjänä. Möin pieniä asuntoja Helsingin keskustassa ja nehän menivät aina kaupaksi. Tärkeintä oli osata myyntitoimeksiantojen hankkiminen. Totesin, että ratkaisevaa on kyky herättää luottamusta, ja se on ollut tärkeä taito kaikissa työurani tehtävissä.”

Sen jälkeen Matula opiskeli kasvatustieteitä Helsingin Yliopistossa ja sivuaineina kauppatieteitä Turun kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hänellä on sertifioitu työnohjaaja- ja business coach pätevyys.

”Olen ollut 25 vuotta tässä bisneksessä, joka on henkilöstön kehittäminen ja valmentaminen. Aloitin Mercurissa ja olin siellä valmennuskonsultti.”

25-vuotiseen henkilöstön kehittämisen uraan on mahtunut myös neljä vuotta Saksassa Siemens-konsernin ylimmän johdon kehittämisohjelman parissa ja muutama vuosi Fintran (ent. Vientikoulutussäätiö) myyntijohtajana. Kokeilipa Matula yrittäjän uraakin. Vuonna 2008 hän perusti Maturitas Ky:n, jonka asiakaskunta koostui lähinnä yritysasiakkaista, jotka olivat Mantulalle tuttuja aiempien työpaikkojen kautta.

Talvella 2010 Matula nimitettiin Henley Business Schoolin Suomen maajohtajaksi. Hän suhtautuu intohimoisesti työhönsä ja nauttii työtehtävistään. Hän antaa vielä vinkin kaikille, jotka epäröivät itseään työelämässä.

”Uskalla laajentaa reviiriäsi ja tehdä uusia asioita. Ennakkoluulot pois. Lokeroista ulos. Viime kädessä työnantaja haluaa motivoituneita hyviä tyyppejä, jotka osoittavat kykenevänsä oppimaan uutta.”