Petri Joensalon hierojakoulu kouluttaa tosiammattilaisia

Rekrytointi.com Yrittäjätarinoita

Hieroja Petri Joensalo kouluttaa itselleen kollegoja omistamassaan hierojakoulussa. Samalla Lahden hierojakoulu tarjoaa hoitopalveluja Päijät-Hämeen väestölle.

Lahden Hierojakoulu tarjoaa hierojan ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta ja lisäksi täydentävää koulutusta hierojille ja terapeuteille. Koulu tarjoaa hoitopalveluja, joita ovat opiskelijahieronta sekä naprapaatin ja koulutetun hierojan vastaanotto.

”Hierojakoulutuksemme on perustutkintoa kattavampi. Se sisältää triggerpistekoulutusta, jäsenkorjausta ja mobilisoivaa hierontaa,” kertoo Joensalo. Aineisiin kuuluvat myös valmennusoppi, ensiapukoulutus sekä yrittäjyys.” Joensalo sanoo.

Lahden Hierojakoulu tarjoaa työpaikan ammatinharjoittajana ensimmäiseltä hierojakurssilta valmistuneille opiskelijoille 3–5 kuukaudeksi. Tämän jälkeen valmistuneella hierojalla on paremmat valmiudet harjoittaa ammattia itsenäisesti.

Petri Joensalolla on työhönsä vankka koulutus: Urheiluhieroja 1994, naprapaatti 1999 ja näyttötutkintomestari 2007. Yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 1994. Hierojakoulutuksen ja näyttöjen arvioitsija vuodesta 2003, kurssijohtajana hän on ollut vuodesta 2005.

”Emme pyri siihen, että opetetaan vain näytöstä läpi. Se olisi minimi. Me pyrimme kouluttamaan hierojat siten että heillä olisi pelivälineitä sitten kun he valmistuvat, syy- ja seuraussuhteiden ymmärtämistä. Sen oppii vain haluamalla ja jonkun johdatuksella ja se vie aikaa”, sanoo Joensalo.

Joensalon tie yrittäjäksi

Petri Joensalo syntyi 1968 Juuassa ja on siis karjalaispoika. Miten hänestä tuli hieroja ja miten hän päätyi Lahteen?

”Alun perin olin toimiupseerina puolustusvoimissa. Ollessani päällystöopistossa lakkautettiin Ylämyllyn varuskunta ja virkani siirrettiin Kajaaniin. Siellä tuli koti-ikävä ja muutin takaisin Pohjois-Karjalaan ja menin Joensuussa opiskelemaan urheiluhierojaksi”, kertoo Joensalo.

”Valmistuin 1994. Sen jälkeen opiskelin Tukholmassa naprapaatiksi 1995–99. Toimin yrittäjänä 1999–2005 ja olin sen jälkeen palkkatöissä Itä-Suomen liikuntaopistossa Joensuussa. Sitten perustin kollegan kanssa yksityisen hierojakoulun Kuopioon. Osoittautui, että kahden täysipäiväisen työntekijän kulurakenne oli markkinoihin nähden liian raskas. Kun havaitsin, että Lahdessa oli markkina-aukko ja iso talousalue ympärillä, päätin aloittaa täällä.”

Lisää tietoa myös koulutushakupalvelusta tästä.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com