toni_nieminen

Toni Nieminen työskentelee sisulla

Rekrytointi.com Uratarinoita, Yrittäjätarinoita

Toni Nieminen, jonka matka mäkihypyn olympiavoittajaksi ja myöhemmin yrittäjäksi on sisältänyt värikkäitä vaiheita, kertoo, miten myönteinen asenne on vienyt häntä työurallaan eteenpäin.

”Minullehan suurin intohimoni on ollut mäkihyppy ja niin pitkään kuin muistan, halusin nousta siinä maailman huipulle. Niinpä jo pikkupoikana aloin tekemään töitä tuon unelman eteen. Kova työnteko ja lahjakkuuteni palkittiinkin nopeasti. Jo 16-vuotiaana poikasena nousin mukaan maajoukkueeseen ja pääsin elämään unelmaani. Tuo nuoren miehen hurmos toi mukanaan uskomattomia tuloksia: mäkiviikon voitto, maailmancupin voitto, kaksi olympiakultaa, olympiapronssi, kaksi nuorten maailmanmestaruutta ja pari Suomen mestaruutta.

Tuon hienon kauden jälkeen kohtasin ihan uudenlaisia haasteita elämässäni. Näiden haasteiden kohtaaminen ja käsitteleminen keskellä murrosikää osoittautui liian vaikeaksi. Lopulta tilanne johti aikamoisiin vaikeuksiin elämässäni. Urheilupuolella tulostaso romahti ja tämä johti vaikeuksiin siviilielämän puolella. Parikymppisenä huomasin olevani ulkona maajoukkueringistä ja talouteni olevan aivan kuralla.

Tuossa vaiheessa satuin eräälle luennolle joka muutti elämäni. Luentoa piti Positiivareiden Juhani Töytäri. Tuosta luennosta alkoi ystävyyteni ja yhteistyöni Juhanin kanssa, joka kädestä pitäen ohjasi minut takasin myönteiseen elämänasenteeseen. Tuon opin ansiosta saimme ensinnäkin pikkuhiljaa talouteni tasapainoon ja urheilu-urani taas uuteen nousuun. Toista yhtä menestyksekästä kautta ei kohdalleni enää sattunut, mutta takaisin maailman huipputasolle onnistuin palaamaan. Kaiken kruunasi mukanaolo Salt Lake Cityn Olympialaisissa 2002, jossa sain kunnian toimia joukkueen lipunkantajana avajaisissa.

Jussilta saamani opit ovat olleet arvossaan myös urheilu-uran jälkeen. Nykyisin yrittäjänä toimiessani huomaan kuinka tärkeää onkaan huolehtia omasta asenteestaan. Toimenkuvaani kuuluvat ravitallin pyörittäminen, Yritysluennot, juontokeikat ja erilaiset TV-työt. Joten haasteita matkanvarrella on riittänyt. Kaikista näistä on kuitenkin selvitty tavoitteiden ja myönteisen asenteen avulla.”

Toni Niemisen sisuluento

Käy tutustumassa myös muihin uratarinoihin!

 

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com