Pidä huolta muidenkin oikeuksista – valita työksesi!

Rekrytointi.com Etätyö, Nuorille, Palvelu, Yritysideat

Monet ihmiset saavat osakseen huonoa palvelua, sopimusrikkomuksia ja viallisia tuotteita. Usein valitukset kuitenkin jäävät tekemättä. Syitä saattavat olla epävarmuus valituksen aiheellisuudesta, heikko kyky käyttää myyjälle kiusallisia faktoja hyväkseen ja luonteenpiirre, joka kiertää ristiriidat. Tai sitten ei vaan halua käyttää omaa aikaansa ja energiaansa valituksiin. Niin tai näin, tämä avaa sinulle oivan yritysmahdollisuuden – valita työksesi!

Asiallinen, faktoihin perustuva, määrätietoinen ja oikeat asiat esiintuova valitus yhdistettynä ystävällisyyteen ja toisen osapuolen kunnioitukseen johtaa yleensä toivottuun tulokseen. Asiakkaiden säilyttäminen on useille valistuneille myyjille tärkeämpää kuin yksittäisen kaupan voitollisuus. Vaikkei myyjä olisikaan valistunut, kuluttajansuoja koskee silti hänenkin asiakastaan.

Tietynlaisen luonteen ja sosiaaliset taidot omaava ihminen voi pienellä panostuksella ryhtyä valittamaan toistenkin puolesta. Työvälineeksi riittää läppäri ja kuluttajalainsäädännön perusasiat ovat opittavissa ilman oikeustieteellistä koulutustakin.

Toiminnan haasteet ja mahdollisuudet

Ammattivalittaja-toiminnan aloittaminen saattaa toki olla haastavaa. Toisen puolesta tehty valitus perustuu luottamukseen, joten itseään on vaikeaa ryhtyä mainostamaan. Toimiva malli asiakkaiden hankintaan on aloittaminen pienestä määrästä tuttuja ihmisiä, hoitaa heidän asiansa hyvin ja kehottaa heitä kertomaan itsestään eteenpäin. Kun homma lähtee käyntiin, oppiminen lisää tehokkuutta ja vähentää yrittäjän kustannuksia, eli pienilläkin palkkioilla on hyvä mahdollisuus suuriin tuloihin.

Haasteena on myös toimeksiantojen lyhytikäisyys. Toimeksiannot ovat hyvin lyhyitä tehtäviä, joita on helposti mahdollista toteuttaa useampi yhden päivän aikana. Tämä tarkoittaa, että saadakseen riittävän määrän asiakkaita, täytyy panostaa todella paljon aikaa asiakashankintaan.

Valitusten tarve ei ole kausiluontoista, vaan tarpeita valitusten käsittelyyn syntyy runsaasti vuoden jokaisena päivänä. Tämä tarkoittaa, että mahdollisuudet isoihin asiakasmääriin ja tasaisiin tulovirtoihin ovat hyvät.

Lisäksi ihmiset ovat hyvin mukavuudenhaluisia, haluavat usein välttää epämiellyttäviä asioita ja ovat valmiita maksamaan mukavuudestaan. Tällaiselle palvelulle voisi siis olla hyvinkin paljon kysyntää.

Koska toiminnan aloittaminen ja pyörittäminen ei vaadi suuria juoksevia kuluja, on tämä mahdollista aloittaa pienimuotoisena muun työn ohessa ja kasvattaa siitä pikkuhiljaa merkittävä tulonlähde.

Miten on, olisiko sinusta tämän idean toteuttajaksi? Anna toisille mielenrauha ja valita työksesi!

Lue, mitä tällaisen toiminnan aloittamisessa pitää huomioida.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com