Decoding Global Talent 2018

Decoding Global Talent 2018 on kaikkien aikojen suurin globaalien osaajien liikkuvuutta ja työmieltymyksiä mittaava tutkimus, johon osallistui 366 139 vastaajaa 197 maasta

Decoding Global Talent -tutkimus selvittää työvoiman valmiutta ja halukkuutta muuttaa työn perässä ulkomaille, työn motivaatiotekijöitä sekä globaalien trendien, kuten digitalisaation, vaikutusta työvoiman liikkuvuuteen. Tutkimus on toteutettu useana vuonna yhdessä Rekrytointi.comin, maailman johtavan online-rekrytointiyhteisön The Networkin sekä liikkeenjohdon konsulttiyritys The Boston Consulting Groupin kanssa.

Alkuvuonna 2018 toteutetun Decoding Global Talent -tutkimuksen pohjalta on saatavilla seuraavat raportit: (Tutkimusaineiston laajuudesta johtuen, raportteja julkaistaan porrastetusti ja lisää raportteja on vielä tulossa.)

 • Decoding Global Talent 2018 – Main report
  Decoding Global Talent 2018 Main report on pääraportti tutkimuksen tuloksista, jossa tarkastellaan mm. työvoiman muuttohalukkuutta, kiinnostavimpia kohdemaita ja -kaupunkeja sekä analysoidaan mahdollisia maanosa- ja maakohtaisia eroja. (Julkaistu 25.6.2018)
 • Maakohtaiset raportit
  Maakohtaiset raportit on tehty vastausmäärältään suurimpien maiden osalta: Iso-Britannia (UK), Kiina, Ranska, Saksa, Sveitsi, Turkki, USA ja Venäjä. (Julkaistu 25.6.2018)
 • Digital Talent Report
  Digital Talent Report keskittyy erityisesti tutkimukseen vastanneiden IT-osaajien globaaliin liikkuvuuteen ja työmieltymyksiin. IT-osaajien vastauksia tutkimukseen saatiin yhteensä 27 000 180 maasta. (Julkaistu 15.5.2019)
 • Trends in Upskilling and Reskilling
  Muutos on tulossa ja työvoima tietää sen. 61% Decoding Global Talent 2018 -tutkimukseen vastanneista kokee, että globalisaatio sekä teknologian muutokset vaikuttavat heidän työhönsä ja he valmistautuvat haasteeseen. Trends in Upskilling and Reskilling -raportti keskittyy tutkimaan oppimishalukkuutta ja -mieltymyksiä ammattitaidon kehittämistä ja uudelleenkouluttautumista kohtaan. (Julkaistu 5.11.2019)

Lataa raportit täältä!

Decoding Global Talent Data Tool

Decoding Global Talent Data Tool on helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla yritysten on mahdollista saada ainutlaatuista dataa työvoiman ominaispiirteistä maakohtaisesti sekä tiettyyn toimialaan, osaamiseen tai kokemukseen pohjautuen. Työkalu tarjoaa laadukasta tietoa nykyisistä työvoiman liikkuvuuden trendeistä, työmieltymyksistä ja paljon muuta työvoimaan liittyvää tietoa. Työkalun tarjoama data auttaa yrityksiä ymmärtämään erilaisia työmarkkinoita sekä etsimään tietyn alan ammattilaisia globaalisti entistä tehokkaammin ja vähemmillä resursseilla.

Mihin kysymyksiin työkalu tarjoaa vastauksen?

 • Mistä löydän oikeita osaajia?
  Työkalu mahdollistaa osaajien suodattamisen täytettävien työtehtävien tai eri osaamisalojen mukaisesti. Työkalun avulla on mahdollista etsiä tietyn profiilin omaavia hakijoita, jotka ovat kiinnostuneita muuttamaan työn perässä Suomeen tai muuhun tarvemaahan.
 • Mikä motivoi osaajia hyväksymään työtarjouksen ulkomailta?
  Työkalun avulla on mahdollista ymmärtää, miksi hakua vastaavat osaajat harkitsevat työskentelyä ulkomailla tai palaamista takaisin töihin kotimaahansa. Samalla on mahdollista selvittää, kuinka todennäköisesti he aikovat toteuttaa kansainvälisiä urasuunnitelmiaan tulevaisuudessa.

Rekisteröidy DGT Data -työkalun käyttäjäksi

Decoding Global Talent Data Tool:in ja lisätietoa tutkimuksesta löydät täältä: www.the-network.com/global-talent-survey

Rekrytointi.comin julkaisut Decoding Global Talent 2018 -tutkimuksen pohjalta:
 • Työvoimapulan tuplauhka vaanii SuomeaSuomalaisista lähes 70 % mielii töihin ulkomailleTyöskentely ulkomailla houkuttelee yhä useampaa työnhakijaa Suomessa, ja erityisesti nuoret ovat halukkaita muuttamaan toiseen maahan töihin. Suomesta ulkomaille mielivät erityisesti alle 30-vuotiaat vastaajat, joista noin neljä viidestä (77 %) on halukkaita muuttamaan ulkomaille töihin. Myös korkeasti koulutetuista suurin osa (72 %) mielii ulkomaille hommiin.Trendi maailmalla menee toiseen suuntaan. 57 prosenttia maailman vastaajista on halukkaita muuttamaan ulkomaille työn perässä, kun edellisessä suuressa tutkimuksessa vastaava luku oli vielä 64 prosenttia. Eniten maailmassa halutaan yhä töihin Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen suosio on kuitenkin laskenut. Toisena aiemmin ollut Britannia on nyt pudonnut kolmanneksi Saksan taakse. Suomesta muutettaisiin mieluiten Britanniaan, Saksaan ja Ruotsiin.”
 • Suomeen halutaan töihin idästä – Suomesta halutaan länteenTyöperäinen maahanmuutto on Suomessa kiinnostava aihe osana keskustelua osaajapulasta, syntyvyyden laskusta sekä maahanmuutosta. Lähes 400.000 vastaajaa kertoi maailmanlaajuisessa Rekrytointi.com:n, The Networkin ja Boston Consulting Groupin yhdessä toteuttamassa Global Talent -tutkimuksessa siitä mihin haluaisi muuttaa työn perässä.Suomeen halutaan tulla ennen kaikkea idän suunnalta: Venäjältä, Turkista, Virosta ja Ukrainasta. Myös Saksa, Kiina ja Unkari nousivat korkealle listalla maista, joista  halutaan tulla töihin Suomeen.Suomessa vastanneet puolestaan haluavat töihin lännen suuntaan: Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin, Ruotsiin, Saksaan ja Espanjaan. Suomen vastaajat menevät muuttohaluissaan maailmanlaajuisesti hiukan vastavirtaan, sillä yleisesti Iso-Britannian suosio on ollut laskussa USA:n ollessa edelleen maailman halutuin työskentelyvaltio.”


Katso lisätietoja
Decoding Global Talent -tutkimuksista.