Töitä ukrainalaisille

Tarjoa töitä ukrainalaisille

Ramona Westersund Uutishuone, y-Etusivun nosto

Miljoonat ukrainalaiset ovat paenneet sotaa muualle Eurooppaan. Suomeen on saapunut jo tuhansia ukrainalaisia ja määrän arvioidaan nousevan 40 000 – 80 000 pakolaiseen tämän vuoden aikana. Kukaan ei voi ennustaa, kuinka kauan tämä kauhea tilanne kestää ja siksi on tärkeää antaa Ukrainasta saapuville pakolaisille turvaa ja toivoa paremmasta. Tähän kuuluu myös työ. Haluamme auttaa ukrainalaisia pakolaisia löytämään työpaikkoja Suomesta ja kannustammekin nyt kaikkia työnantajia tarjoamaan töitä ukrainalaisille!

Työ voi auttaa saamaan takaisin ripauksen normaalista, se voi auttaa pysymään itsenäisenä, se voi viedä ajatukset hetkellisesti pois kauheasta tilanteesta ja antaa uutta toivoa sekä perspektiiviä. Tämän lisäksi työ tarjoaa myös luonnollisesti taloudellista vakautta. Pakolaisten – jopa hyvin korkeasti koulutettujen ammattilaisten – työn löytämisen esteet ovat usein korkeat: lailliset rajoitukset, kielimuurit tai pätevyyden tunnustaminen saattavat vaikeuttaa työnsaantia.  

Maahansaapuneilla ukrainalaisilla on oikeus työskennellä Suomessa ja saada kotoutumispalveluita, jos he ovat saaneet Euroopan unionin tilapäisen suojelun aseman. EU:n tilapäisen suojelun direktiivi mahdollistaa Ukrainasta paenneen työskentelyn vähintään vuoden ajan ilman, että hänen täytyy hakea turvapaikkaa. 

Ukrainalaiset pääsääntöisesti erittäin korkeasti koulutettuja

Ukrainalaiset tunnetaan maailmalla erittäin osaavina työntekijöinä. Ukrainalla on pitkä historia laadukkaista yliopistoista, joista on tullut korkeasti koulutettuja matemaattisen alan ammattilaisia. Ukrainaan on ulkoistettu runsaasti ohjelmistokehitystä ja se on yksi Euroopan johtavista maista ohjelmistokehitysalan työvoiman näkökulmasta. Iso osa paikallisista nuorista hakeutuu alalle, koska se avaa kansainvälisiä uramahdollisuuksia.  

Vaikka ukrainalaiset aikuiset miehet eivät tällä hetkellä saa poistua maasta, monia osaavia ukrainalaisia naisia on jo saapunut Suomeen. Ukrainassa on paljon osaavia naisia paitsi ohjelmistokehityksessä, mutta myös muilla aloilla.  

Nyt on suomalaisten työnantajien vuoro auttaa: tarjoa töitä ukrainalaisille

Rekrytointi.com -palveluun on avattu Jobs for Ukrainians -alasivu, johon tuomme ukrainalaisille pakolaisille sopivat työpaikat. Työpaikat tunnistaa hashtagista #JobsForUkraine.

Jos haluat tukea pakolaisia ja tarjota töitä ukrainalaisille, voit nyt lisätä työpaikkailmoituksesi helposti Jobs for Ukrainians -sivuillemme tai etsiä osaajia Rekrytointi.com Osaajapankista: 

  1. Julkaise työpaikkailmoitus Rekrytointi.com-verkkokaupan tai LAURA™-järjestelmän kautta ja lisää ilmoitustekstiin hashtag #JobsForUkraine.

  2. Huolehdi, että ilmoitusteksti on joko ukrainaksi, venäjäksi tai englanniksi. Huomioithan, että työpaikassa ei saa olla vaatimusta suomen kielen osaamisesta, jotta työpaikka on aidosti mahdollinen pakolaisille.

  3. Voit tukea ja edesauttaa maahanmuuttajien työllistymistä Rekrytointi.com Osaajapankin avulla. Voit nyt rajata osaajahaun kohdistumaan profiileihin, joissa henkilö on itse ilmoittanut olevansa maahanmuuttaja, pakolainen tai turvapaikanhakija. Näin voit löytää esimerkiksi Ukrainan kriisiä Suomeen paenneita osaajia ja tarjota heille työtä!

 

Julkaise työpaikkailmoitus

 

Lue myös: Purso Oy rekrytoinut jo kaksi ukrainalaista ja tarjoaa työpaikkoja ukrainalaisille myös jatkossa


Briefly in English

Millions of Ukrainians have fled the war. Thousands of Ukrainians have already arrived in Finland and the number is estimated to rise to 40,000 to 80,000 refugees this year. No one can predict how long this terrible situation will last and that is why it is important to give refugees from Ukraine security and hope for better. This also includes jobs. We want to help Ukrainian refugees find jobs in Finland, and we are now encouraging all employers to offer jobs for Ukrainians!

Ukrainians who have arrived have the right to work in Finland and receive integration services if they have been granted temporary protection status in the European Union. The EU Temporary Protection Directive allows people who have fled Ukraine to work for at least a year without having to apply for asylum. 

Now is the time for Finnish employers to help: Offer Jobs for Ukrainians 

A sub-page Jobs for Ukrainians has been opened on the Rekrytointi.com service, where we publish jobs suitable for Ukrainian refugees. Jobs are identified by the hashtag #JobsForUkraine.

If you want to support Ukrainian refugees and offer them jobs, you can now easily add a job posting to our Jobs for Ukrainians -page or search for experts at Rekrytointi.com Talent Bank:

  1. Post a job via the Rekrytointi.com online store or via the LAURA™ recruitment system and add a hashtag #JobsForUkraine.

  2. Make sure the job is published either in Ukrainian, Russian or English. Please note that there must be no requirement to Finnish language for the job to be genuinely possible for refugees.

  3. You can support and promote the employment of immigrants with the help of Rekrytointi.com Talent Bank. You can now search for profiles with the status “Immigrant, refugee or asylum seeker“. In this way, you can find, for example, experts who have fled the crisis in Ukraine to Finland and offer them a job!

 

Post a job

 

Kerro miten voimme auttaa!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottavat yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Rekrytointi.com-palvelua, Rekrytointi.com Osaajapankkia ja LAURA™-rekrytointijärjestelmää toimittaa suomalainen ura- ja rekrytointiyritys LAURA Rekrytointi Oy.