recruitby.net

Tutustu hakijoihin videohaastattelun kautta

LAURA Rekrytointi Oy Paranna työnantajakuvaa, Vinkkejä työntekijän palkkaamiseen

Recruitby.netin toimitusjohtajan Ari Beilinsonin mukaan rekrytointi on viime aikoina muuttunut. Ennen hakuprosessissa painotettiin enemmän hakijan muodollista pätevyyttä, mutta nykyään painoarvoa saa yhä enemmän hakijan persoona. Haetaan sitä työyhteisöön sopivaa tyyppiä, joka toki osaa myös hommansa.

Recruitby.net tarjoaa videohaastattelutyökalun, jonka tarkoituksena on helpottaa rekrytointiprosessia tutustuttamalla rekrytoiva yritys ja työnhakija toisiinsa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Käytännössä videohaastattelu toimii niin, että rekrytoija nauhoittaa kysymykset videolle ja kandidaatit vastaavat kysymyksiin silloin, kun se heille parhaiten sopii.

”Kun tulin Recruitby.netille, ajattelin, että videohaastattelutyökalu on maailman helpoin tuote myydä. Kukapa ei haluaisi tutustua hakijaan jo ennen varsinaista haastattelua? Huomasin, että henkilöstöalalla muutokset tapahtuvat hitaasti ja itsensä kuvaaminen videolle on rekrytoijille vierasta. Kovalla työllä ja laadukkaalla tuotteella olemme päässeet kovaan kasvuun ja näemme nyt, että rekrytoijat ymmärtävät videohaastattelun edut ja lähtevät tähän mukaan”, Beilinson sanoo.

Beilinsonin oma tausta on pitkälti teknologiayrityksissä. Hän on työskennellyt sekä suurissa yrityksissä että käynnistyvien projektien parissa. Varsinaista rekrytointitaustaa Beilinsonilla ei ole, mutta hän on esimiesasemassa ollut paljon mukana rekrytoinneissa. Hänen nykyisessä työssään Recruitby.netin toimitusjohtajana yhdistyvät luontevasti sekä uusien teknologioiden hyödyntäminen että rekrytointi.

Beilinson tietää, että onnistunut rekrytointi on yrityksille erittäin tärkeä asia.

”Väärän henkilön palkkaaminen voi etenkin pienille yrityksille tuottaa paljon vahinkoa. Rekrytoidessa täytyykin käyttää kaikkia mahdollisia tietolähteitä. Videohaastattelun suurin hyöty on, että se aikaistaa rekrytoijan ja hakijan välistä henkilökohtaista kontaktia. Näin vältytään molemmin puolin turhilta, kasvokkain tehdyiltä haastatteluilta.”

Suomalaiset suhtautuvat videoihin jo positiivisesti. Beilinsonin mukaan rekrytoijat kokevat haasteena sen, että vanha juttu täytyy opetella tekemään uudella tavalla. Haastattelukysymysten kuvaaminen vaatii rekrytoijalta myös heittäytymistä, mutta kysessähän ei ole ”koe-esiintyminen” vaan keskustelu kuten työhaastattelussakin.

Beilinson pitää videohaastattelua samankaltaisena osana rekrytointiprosessia kuin hakijan CV:tä. Molemmista selviää oleellista ja tärkeää tietoa rekrytoinnin kannalta.

”Videohaastattelu on osa koko rekrytointiprosessia ja se kuuluu yhteen rekrytointijärjestelmän kanssa. Integraatio järjestelmän ja haastattelutyökalun välillä mahdollistaa sen, että kaikki hakijan tärkeät tiedot löytyvät järkevästi yhdestä paikasta.”

Mikä Recruitby.net?

  • Suomalainen Recruitby.net -videohaastattelupalvelu lanseerattiin vuoden 2012 alussa.
  • Videohaastattelun tarkoitus on tehdä rekrytoinnista tehokkaampaa ja prosessista mielekkäämpi.
  • Recruitby.net on edelläkävijä: Videohaastattelua käytetään toistaiseksi kansainväliselläkin tasolla vähän. Yritys tavoitteleekin kansainvälistä asemaa kehittämällä internetmyyntimahdollisuuksiaan ja kasvattamalla jälleenmyyntiverkostoaan.
  • Recruitby.netin videohaastattelutyökalu on mahdollista integroida LAURA™-rekrytointijärjestelmään.

 

Kerro miten voimme auttaa!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottavat yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Rekrytointi.com-palvelua, Rekrytointi.com Osaajapankkia ja LAURA™-rekrytointijärjestelmää toimittaa suomalainen ura- ja rekrytointiyritys LAURA Rekrytointi Oy.