Suomen ihanteellisimmat työnantajat opiskelijoille 2023

Nämä ovat Suomen ihanteellisimmat työnantajat opiskelijoille 2023

Ramona Westersund Apua uran eri vaiheisiin, Muita uravinkkejä

Maailman johtavan työnantajakuvan tutkimiseen ja kehittämiseen erikoistuneen Universum Communications -yhtiön toteuttamassa Opiskelijatutkimuksessa 2023* yli 13 400 korkeakouluopiskelijaa asetti ihannetyönantajansa paremmuusjärjestykseen. Tutkimuksen mukaan opiskelijoiden ihannetyönantajat panostavat nyt riittävän korkeaan palkkaan ja työntekijöitä arvostavaan yrityskulttuuriin. Katso, mitkä ovat Suomen ihanteellisimmat työnantajat opiskelijoille vuonna 2023!

Opiskelijoiden ihannetyönantajat 2023

Kone säilytti kärkipaikkansa Tekniikan alan opiskelijoiden ihannetyönantajana. Insinööriopiskelijoita vastasi tänä vuonna tutkimukseen ennätysmäärä (3226), joka teki siitä vastaajamäärältään suurimman kategorian. Toiselle sijalle, aivan Koneen kannoille, nousi Valmet (3) ja kolmanneksi putosi ABB (2). Merkittäviä nousuja Top 10 joukossa tekivät UPM ja Puolustusvoimat.

Kaupallisen alan opiskelijoiden ihannetyönantajien kärjessä pysyi Finnair (1), toisena oli Marimekko (2), ja kolmantena OP Ryhmä (3). Listan kymmenen kärjessä työnantajat pitivät asemansa hyvin vakaina, joka kertoo siellä olevien työnantajien vahvoista brändeistä.

Google säilytti IT-alan opiskelijoiden ihannetyönantajan johtopaikkansa myös tänä vuonna, vaikka kilpailijat hivuttautuivatkin vuosi vuodelta lähemmäksi. Toiselle sijalle tuli myös viime vuoden tapaan Microsoft, ja kolmantena pysyi Supercell (3). CGI nousi kolme sijaa kuudenneksi, ollen nopein nousija alan top 10 joukossa.

Terveys -ja Lääketiede alan ihanteellisin työnantaja oli tänäkin vuonna Mehiläinen. Toiseksi tuli viime vuoden tapaan Terveystalo. Nämä kaksi työnantajaa erottuvat selvästi muista alalle listatuista työnantajista prosenttiosuuksiltaan, mutta kolmantena pysynyt Pihlajalinna on myös vakaasti omalla paikallaan. Top 10 joukossa nopeimpia nousuja tekivät Tampereen kaupunki, ja Lääkärikeskus Aava.

Muita tutkittuja aloja olivat Luonnontieteet, Humanistit, ja Laki

Luonnontieteet Top 3: 1. Luonnonvarakeskus, 2. Suomen Ympäristökeskus, 3. Helsingin Kaupunki

Humanistit Top 3: 1.Yle, 2. Helsingin Kaupunki, 3. EU

Laki Top 3: 1. Castren & Snellman, 2. EU, 3. Oikeusministeriö

Löytyykö sinun ihannetyönantajasi TOP 20 -listalta?

Rekrytointi.com toimii Universumin yhteistyökumppanina Suomessa ja on julkaissut sivuillaan Suomen ihanteellisimmat työnantajat opiskelijoille. Katso, mitkä ovat eri alojen opiskelijoiden näkökulmasta ihanteellisimmat työnantajat ja tutustu työnantajien avoimiin työpaikkoihin.

 

Katso Suomen ihanteellisimmat työnantajat

 

Katso millainen on hyvä työhakemus ja hae rohkeasti!

Suomen ihanteellisimmat työnantajat opiskelijoille panostavat vuonna 2023 riittävän korkeaan palkkaan ja työntekijöitä arvostavaan yrityskulttuuriin

Universumin Opiskelijatutkimuksen 2023 tulokset kertovat opiskelijoiden keskittyvän nyt omassa arjessaan tärkeisiin asioihin, kun he miettivät tärkeitä työnantajan ominaisuuksia. Monipuoliset työtehtävät olivat edelleen tärkein ihannetyönantajan ominaisuus, mutta riittävän korkea palkka nyt ja tulevaisuudessa, ystävällinen työilmapiiri, sekä työntekijöitä kunnioittava kulttuuri olivat vahvasti seuraavilla sijoilla ja tänä vuonna vastaajille tärkeämpiä kuin ennen.

Turvallinen ja vakaa työsuhde oli suomalaisopiskelijoille seitsemänneksi tärkein ominaisuus, mutta naapurimaassa Ruotsissa opiskelijat nostivat sen tänä vuonna peräti toiseksi tärkeimmäksi. Tutkimuksesta ilmeni myös, että peräti 40% opiskelijoista hylkäisi työnantajan, joka ei ole aktiivinen kestävän kehityksen saralla.

Vastaajien keskimääräinen palkkapyynti nousi pysyi viime vuoden tasolla, mutta hieman huolestuttavasti miesten ja naisten välinen palkkapyyntien ero kasvoi selvästi, miesopiskelijoiden pyytäessä nyt keskimäärin 9% korkeampaa palkkaa. Etätyö kiinnostaa opiskelijoita edelleen, peräti 86% ilmoitti olevansa kiinnostunut siitä. Ja keskimäärin opiskelijat haluaisivat tehdä 2-3 päivää viikossa etänä. Tosin tässä on eroja eri alojen opiskelijoiden välillä: IT-opiskelijoista peräti 17% ilmoitti haluavansa tehdä viisi päivää viikossa etänä.

”Palkka on nyt olosuhteiden pakosta noussut erittäin tärkeäksi”, Universumin Maajohtaja Mika Sallinen sanoo. ”Opiskelijat reagoivat inflaatioon, ja yleisen hintatason sekä korkojen nousuun, pyytämällä korkeampaa palkkaa, unohtamatta työssä kehittymistä monipuolisten tehtävien kautta”, Sallinen jatkaa. ”Uskon, että moni nuori joutuu nyt todellisuudessa tekemään vaihtokauppaa pehmeiden ja kovien työnantajan ominaisuuksien välillä, taatakseen elämiseen riittävän toimeentulon” toteaa Sallinen.

Katso Rekrytointi.comin vinkit palkkatoiveen esittämiseen työnhaussa ja jos olet jo työelämässä, näillä vinkeillä valmistaudut pyytämään palkankorotusta.

* Universum on toteuttanut osaajatutkimuksia yli 35 vuotta, yli 60 maassa. Tutkimuksiin osallistuu joka vuosi yli 1 500 000 vastaajaa. Universumin tutkimus ei ole vain Suomen suurin ja kattavin, vaan myös maailman suurin ja kattavin osaajatutkimus. Suomen Opiskelijatutkimukseen 2023 osallistui 13 424 opiskelijaa ja se toteutettiin ajanjaksolla lokakuu 2022 – huhtikuu 2023 valtakunnallisesti ympäri Suomea.

Lisätiedot:

Mika Sallinen
Maajohtaja, Universum Finland
040 5279149
mika.sallinen@universumglobal.com

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com