Oletko oikeassa työpaikassa? – Hyvän työpaikan 4 merkkiä

Vieraskynä Apua uran eri vaiheisiin, Etusivu - työnhakuvinkit, Muita uravinkkejä

Hyvä työpaikka on epämääräinen käsite vai onko sittenkään? Jos työpaikkasi on sinulle pelkkä työ eikä elämän tarkoitus, miten pystyt arvioimaan, onko työpaikkasi hyvä vai kannattaisiko etsiä parempi?

  1. Mahdollisuus edetä

Yhden tunnetuimmista motivaatioteorioista esitti amerikkalainen psykologi Frederick Herzberg. Hänen mukaansa tärkeimmät motivaatiotekijät työssä ovat saatu tunnustus, kokemus vastuusta sekä siitä että olet yritykselle arvokas työntekijä.

Mistä huomaat, että sinua arvostetaan ja saavutuksesi tunnustetaan? Esimerkiksi siitä, että vastuualueesi laajenee ja saat palkankorotuksia hyvästä tuloksesta ja onnistuneista projekteista. Jos työpaikallasi ei ole mahdollisuutta edetä uralla ja saavutuksista saat ainoastaan kiitosta etkä välttämättä aina edes sitä, järjestely ei toimi. Työstä tulee rutiinia ja motivaatio edetä hiipuu.

Miten tarkistat?
Kuvittele itsesi kolmen vuoden päähän samassa yrityksessä. Oletko saanut ylennyksen? Onko toimenkuvasi muuttunut ja oletko saanut lisää vastuuta? Oletko edelleen kiinnostunut työstäsi?

Jos omalla kohdallasi urakehitystä on hankalaa kuvitella, katso kollegojasi. Minkälainen urakehitys heillä on? Ovatko he tyytyväisiä? Kokevatko he, että heitä arvostetaan?

Jos vastaus kaikkiin kysymyksiin on ei, saa työpaikkasi miinuksen.

  1. Palkkaus, joka ei loukkaa

Palkkaus on monille yksi tärkeimmistä kriteereistä, jonka perusteella työpaikkaa arvioidaan. Ja tietenkin, mitä korkeampi se on, sitä parempi ja vain taivas on rajana. Mutta mihin voit verrata, jos puhutaan realistisesta tilanteesta, eikä unelmista?

Onko palkkauksesi linjassa keskivertotasoon nähden? Vai onko se korkeampi kuin keskiverto, mutta matalampi kuin kollegallasi? Olisi paikallaan enemmänkin puhua suhtautumisesta palkkaukseen, kuin faktisiin numeroihin.

Miten tarkistat?
Todella helposti. Riittääkö palkkasi sinulle? Onko sinun mahdollista tienata enemmän tässä työpaikassa? Entä jossakin muualla? Minkälaista palkkausta tarjotaan samantyyppisestä työstä? Luuletko, että saat sopivasti palkkaa työpanokseesi nähden?

  1. Kehitys

Kehitys voi olla henkilökohtaista tai ammatillista. Parasta on kehittyä molemmissa. Pettymys työhön, jossa et voi kehittyä, saattaa olla jopa pahempi kuin pettymys palkkaan. Olet varmastikin törmännyt henkilöihin, jotka vaihtoivat paremman palkan parempaan kasvumahdollisuuteen. Ja selittivät muutoksen sillä, että työnteko alkoi tympiä.

Miten tarkistat?
Mitä uutta olet oppinut työssäsi viimeisen vuoden aikana? Onko sinun mahdollista oppia uutta työssä tai työnantajan piikkiin? Kuvittele itsesi 5-10 vuoden päähän ja mieti, tuletko tarvitsemaan työpaikallasi oppimiasi taitoja? Pystytkö ylpeydellä kertomaan työsi tuloksista?

  1. Luottamusta herättävä työyhteisö

Työkaverit – kuten myös ystävät – valitaan, paitsi että valinnan tekevät puolestasi rekrytoijat tai esimiehet. Työyhteisön välisiin suhteisiin vaikuttaakin suurelta osin yritys sekä sen esimiehet. Kunnioittavat ja luottamukselliset suhteet organisaation sisällä erottaa hyvän työpaikan huonosta. Sama periaate pätee myös omaan esimieheen. Hyvä esimies herättää kunnioitusta ja luottamusta.

Miten tarkistat?
Huomioivatko kollegat mielipidettäsi? Luotatko esimieheesi? Oletko valmis kysymään neuvoa työkavereiltasi, mikäli sellaista tarvitset? Voitko oppia työkavereiltasi? Onko työyhteisössänne hyvä henki?

Tekstin lähde: Headhunter.ru
Kuvann lähde: Magnet.me

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com