vaihto-opiskelu

Opiskelijavaihtoon? Tässä 10 parasta yliopistoa!

Rekrytointi.com Opiskelu ja ammatinvalinta

Harkitsetko lähteväsi vaihto-opiskelemaan? Tässä on kymmenen hyvää vaihtoehtoa, jotka on rankattu maailman parhaiksi vaihtoyliopistoiksi sivustolla Abroad101.

1. Bond University — Gold Coast, Australia

Australian hohdokkaalla Gold Coastilla sijaitsevaa Bond Universityä ympäröivät koskemattomat rannat, villit yökerhot ja rikas australialainen kulttuuri. Kampusalue itsessään on tunnettu kauniista ympäristöstään ja ystävällisestä, mutta osaavasta henkilökunnasta.

Bond University sai 5/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

Artikkelin lopusta löydät jutun suomalaisen Pauliina Solanteen kokemuksista Bond Universityn opiskelijana (englanniksi).

2. Keio University — Tokio, Japani

Keio Unversity on Japanin ensimmäinen yksityinen korkeakoulu. Yliopisto panostaa opetuksen laatuun ja onkin tutu siitä, että palkkaa aina pätevimmät opettajat. Joukossa pärjää kuitenkin hyvin ihan tavallinenkin opiskelija.

Keio University sai 5/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

3. University of Granada — Granada, Espanja

Ernest Hemingway on sanonut: “If you were to visit only a city in Spain, this should be Granada.” Granada on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, taiteellisia rakennuksia ja omaa rikasta kulttuuriaan – unohtamatta tietenkään opiskelijapainotteista yöelämää.

University of Granada sai 4.9/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

4. Fudan University — Shanghai, Kiina

Fudan University tarjoaa opiskelijoille miellyttävän kampusalueen keskeisellä sijainnilla, josta pääsee helposti tutkimaan rönsyilevää Shanghain kaupunkia. Fudanissa opiskelijoilla on mahdollisuus valita kieliopintoja kattavasta valikoimasta ja myös harjoittelujakso kaupungilla on mahdollinen.

Fudan University sai 4.9/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

5. American College Dublin — Dublin, Irlanti

American College Dublin löytyy aivan Dublinin keskustasta historialliselta Merrionin aukiolta. Kampukselta on kävelymatka kaikkeen oleelliseen Dublinin tarjontaan: teatterit, museot, ravintolat ja pubit. American College Dublinissa pääsee kurssien lisäksi hyvin käsiksi irlantilaiseen kulttuuriin.

American College Dublin sai 4.8/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

6. Semester at Sea

Semester at Sea tarjoaa sata päiväisen vaihto-ohjelman, joka vie opiskelijat ympäri maailman laivalla. Opiskelijat vierailevat opintojakson aikana yleensä 8–11 eri maassa. Ohjelmaa sponsoroi tällä hetkellä Virginian yliopisto.

Semester at Sea sai 4.8/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

7. University of Belgrano — Buenos Aires, Argentiina

The University of Belgrano (Sol Education Abroad) on perustanut akateemisen yhteistyön verkoston Latinalaiseen Amerikkaan (Latin American Network for Academic Cooperation) ja yliopistolla on tällä hetkellä 142 yhteistyösopimusta. Yliopiston kampukselta löytyy tyylikkäiden luokkahuoneiden lisäksi useita kirjastoja ja kahviloita, ja se sijaistee vain parin minuutin matkan päässä Buenos Airesin kantakaupungista.

University of Belgrano sai 4.7/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

8. New York University at Berlin — Berliini, Saksa

Berliini on niin valloittava kaupunki, että kukapa ei haluaisi opiskella siellä? Nuorekkaalla ja taiteellisella kaupungilla on keskeinen rooli myös maailman historiassa. Kun kaupunkia tarkastelee oikein, luokkahuoneen ulkopuolella oppii lähes yhtä paljon uutta kuin luennoilla.

NYU at Berlin sai 4.7/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

9. University of Cape Town — Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

University of Cape Town on tunnettu sen henkeä salpaavista maisemista ja kauniista ympäristöstä. Käytännössä kampukselta näkee koko Kapkaupungin. Yliopistolla on kansainvälinen tunnelma, sillä opiskelijoita ja luennoitsijoita on yli sadasta eri maasta.

University of Cape Town sai 4.7/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

10. Lorenzo de’ Medici — Firenze, Italia

Firenze tarjoaa upeat puitteet opiskelulle. Kaduilla pääsee tallustelemaan muun muassa Danten, Brunelleschin, Giotton jalan jäljissä. Kaupungin kulttuuri ja historia esittäytyy myös kampusalueella, jossa rakennukset ovat vuosisatojen takaa.

Lorenzo de’ Medici sai 4.7/5 pistettä Abroad101-sivuston käyttäjiltä.

Bleach gives interns fun, sun and work experience

bleach-intern

Bond marketing intern Pauliina Solanne at Bleach Festival’s Picnic in your Patch. Picture: Jemima Burt

University student Pauliina Solanne is combining invaluable work experience with fun as a marketing intern at Bleach festival and recommends that all students strive for real work placements during their time at university.

“I’ve been really fortunate with my internship with Bleach,” she said.

“I have seen more than I expected and working on projects including some of the Bleach social media pages on my own has taught me so much, every student needs to get this kind of real life workplace experience.”

Bleach festival is an annual Gold Coast event made up of dance, drama, literature and music events that take place around the Gold Coast.

The three year-old event began last Friday and finishes on March 22.

It has seen unprecedented rises in attendance, including 8000 people attending Saturday night’s Toolona Street food and music festival.

Each year the festival takes an intern from Bond and in November last year Pauliina was chosen for this opportunity.

Pauliina, who is studying for her Masters of Communication, said she saw the opportunity advertised around campus and went and spoke to the Career Development Centre (CDC).

“They were very helpful in setting up this opportunity and I would highly recommend anyone who is interested in internships pay them a visit,” she said.

Kylie Pamenter, an Employment Services Specialist from the Bond CDC, said that Pauliina’s positive internship experience is one of many success stories and that every student should do some form of real work experience during their time at Bond.

“The aim of internships is getting students to engage with employers on the Gold Coast and getting that experience,” she said.

“The more experiences they get, the more real life experience – that’s stuff you can’t buy.”

 

Lähteet: Buzzfeed.com, Bond Gold Coast News

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com