Kuinka erottua joukosta työmarkkinoilla?

Mikko Kuhalampi CV:n laadinta, Työhakemus, Työnhaku, Työnhaku käyntiin

Tee hieno CV. Tuo itsesi fiksusti siinä esille. Kirjoita personoitu saatekirje.

Onhan näitä kuultu. Ne ovat toki tärkeä osa työnhakua, sitä ei käy kieltäminen. Tehokas työnhaku digitaalisen rekrytoinnin aikakautena on kuitenkin muutakin, kuin CV:tä ja saatekirjettä. Aina nämä eivät pelkästään riitä – vuosienkaan kokemuksesta ei ole hyötyä, jos sitä ei tuo itse esille. Omaa näkyvyyttä voi parantaa ja erottua joukosta muillakin tavoin – tässä tekstissä luvassa pari vinkkiä aiheesta!

Mitä erottuminen työmarkkinoilla tarkoittaa?

Nykypäivänä suurin osa työnantajista käyttää jonkinlaista rekrytointijärjestelmää rekrytointiprosessinsa tukena. Usein hakemuksia on niin paljon, että työnantajalla ei ole mitään mahdollisuutta käydä kaikkia yksityiskohtaisesti läpi. Prosessia pitää tehostaa. Rekrytoijat hakevat osaajia mm. työkokemuksen, sijainnin, osaamisalueiden ja tutkinnon perusteella. Kun sopivilla kriteereillä saadaan rajattua tarpeeksi tiivis porukka, pystyy rekrytoija käymään tuloksena saadun hakijajoukon/hakemukset läpi. Nämä kriteerit ovat siis hakusanoja, joilla rekrytoija tekee esikarsintaa hakijoista.

Erottuminen joukosta on siis muutakin kuin CV:n päivittämistä. Millä hakusanoilla sinä haluaisit tulla löydetyksi?

Miten voin tulla löydetyksi tehokkaammin?

Jotta voisit erottua työmarkkinoilla paremmin muista hakijoista, kannattaa sinun miettiä, millä hakusanoilla itse hakisit tekijöitä avoinna olevaan tehtävään. Mietitäänpä tätä esimerkin kautta: Voit olla vaikkapa LVI-asentaja ammatiltasi. Älä jätä osaamisalueidesi kertomista rekrytoijan arvattavaksi, vaan tarkenna osaamistasi! LVI-asentaja voi olla erikoistunut lämpö-, vesi-, ilmastointi-, viemäri-, kaasu-, jäähdytys- tai automatiikkajärjestelmien asentamiseen tai korjaukseen. Listaa siis ne, joista sinulta löytyy osaamista. Tulet varmasti paremmin esille, kuin se kaveri, joka listasi omiin työkokemuksiinsa ainoastaan LVI-asentajan ilman tarkempia osaamisalueita. Pelkkä nimike ei riitä!

Vähemmän suomalaisuutta hakemuksiin!

Meillä suomalaisilla on tapana vähätellä omaa osaamistamme ja emme tuo sitä tarpeeksi rohkeasti esille. Kehotankin siis menemään omalle epämukavuusalueelle ja ihan kehumaan itseäsi! Se on todellakin ok, ja kertoo terveestä itseluottamuksesta. Toki on hyvä muistaa pysyä faktoissa. 😊

Omia vahvuuksia saat helposti esille esimerkiksi miettimällä seuraavia asioita:

  • Mitkä olivat työtehtäväni edellisessä työssä, ja mitä niistä opin?
  • Mistä olin vastuussa?
  • Mitä saimme tiimin kanssa aikaan? / Mitä sain aikaan ja missä onnistuin?
  • Miten aiemman töissä saatuja oppeja voisi hyödyntää nyt haettavassa työssä?

Paranna näkyvyyttäsi ja hyödynnä vinkit Rekrytointi.com Osaajapankissa

Hakusanojen merkitys korostuu teknologian kehittyessä, ja erityisesti hakusanat ovat tärkeitä erilaisissa osaajapankki- ja CV-ratkaisuissa. Rekrytointi.com Osaajapankki on Suomen nopeimmin kasvava osaajapankki, jossa on jo lähes 170 000 osaajaa. Työnantajat ympäri Suomen etsivät palvelun kautta sopivia tekijöitä heillä avoinna oleviin työpaikkoihin. Tutustu tarkemmin osoitteessa: rekrytointi.com/osaajapankki ja luo itsellesi osaajaprofiili.

Oman profiilin preppaamista, hakusanojen käyttöä ja itsesi kehumista pääset treenailemaan esimerkiksi Osaajapankissamme. Tsemppiä työnhakuun!


Tekstin kirjoittaja Mikko Kuhalampi toimi Rekrytointi.com Osaajapankin tuotepäällikkönä.

rekrytointi, erottuminen, osaaja, osaajapankki, työpaikat, työllistyminen, vinkkejä työnhakuun

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com