Paljon työkokemusta – Ohjelmoijasta yhtiöitä pelastamaan

Rekrytointi.com Työskentely meillä

Juuso Jääskeläinen aloitti LAURA Rekrytointi Oy:lla (silloinen Uranus Oy) ohjelmointityöt 16-vuotiaana lukiolaisena. Hän työsti yrityksen webbi-palvelua ja asiakkaille tarjottavia sovelluksia osana silloista tiimiä. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Juuso pääsi suoraan Polille opiskelemaan tuotantotaloutta ja eri vaiheiden kautta hän on päätynyt auttamaan kansainvälisten teollisuusfirmojen ylintä johtoa.

Milloin olit töissä meillä ja mitä teit?
2000-luvun taitteessa hienoimmat työpaikat olivat pienissä ohjelmistoyrityksissä – melkein kuten nytkin. Muutaman 15-vuotiaana hankitun hanttihommakokemuksen kautta päätin, että työssä pitää päästä käyttämään päätä. Vanhempien ystävien malli ohjelmointihommista ja yleinen hype mediassa antoi selkeän vastauksen: iästä huolimatta aina voi päästä ohjelmoimaan.

Nuoruuden sokaisemalla itseluottamuksella sitten päädyinkin osa-aika pestiin LAURA Rekrytointi Oy:hyn. Muistan vielä, kun (entinen) toimitusjohtaja Hannu antoi ensimmäisen tehtävän. Sanoin että siihen menee noin kymmenen tuntia.

Sadan tunnin uurastuksen jälkeen tulikin valmista. Seuraavat viisi vuotta olivat osaltani kasvutarina. Perusasiat työelämästä tuli opittua: myynti, asiakassuhteiden hallinta, työn suunnittelu, sekä liuta teknisiä kykyjä ohjelmointiin liittyen.

Miten kuvaisit meitä työyhteisönä?
Vietin usein iltani LAURA Rekrytointi Oy:ssä koulun jälkeen. Koin työn omakseni, mistä voin kiittää jälkeenpäin vähän itseänikin kummastuttavaa vastuuta, jota sain kantaa. Työssä oli visiota, ja joustavuus oli pelin henki, ei poikkeus. Tein työtä silloin kun ehdin (tai silloin kun tarvitsi), mikä onkin ollut hyvä oppi loppuelämälle.

Miten urasi on kehittynyt meillä työskentelyn jälkeen?
Tämän jälkeen päädyin IT-konsultointiin, sieltä private equity-firmaan, lobbaukseen, ja lopulta liikkeenjohdon konsultointiin. Viimeiset neljä vuotta on mennyt suurten kansainvälisten yritysten, erityisesti teollisuuslaite- ja kaivos-yritysten, auttamisessa ja tarvittaessa pelastamisessakin. Maita ja mantereita on tullut koluttua: Afrikka, Keski-Aasia, Kiina. Työpaikka on ollut milloin kaivos, tehdas, konttori tai öljynjalostamo.

Miten työnantajat ovat noteeranneet LAURA Rekrytointi Oy-kokemuksesi?
Seuraavat kaksi työpaikkaani LAURA Rekrytointi Oy:n jälkeen uskon saaneeni pitkälti tämän kokemuksen turvin. Harvalla muulla 21-vuotiaalla oli kertoa samanlaisia tarinoita siitä, mitä on tehnyt ja mitä on saanut aikaan.

LAURA Rekrytointi Oy-ajoiltani sain mahtavan pohjan ongelmanratkaisuun ja asiakkaiden palvelemiseen. Niiden ympärillä työni nytkin pyörii, vaikka konkreettisempi linkki ohjelmointiin ja verkkopalveluihin onkin jo jäänyt taakse.

Mitä haluaisit sanoa sellaiselle nuorelle joka miettii hakeako meille töihin?
Jos uskot omiin kykyihisi, hae LAURA Rekrytointi Oy:n kaltaiseen pieneen yritykseen. Isojen firmojen politikointiin ja byrokratiaan voi sitten tutustua myöhemmällä iällä, nuorena on tärkeätä saada vastuuta ja kokemuksia – ja itselleni LAURA Rekrytointi Oy oli tähän se oikea resepti.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com