Hannu Koskinen

Aivan pähkinöinä yrittämiseen

Rekrytointi.com Uratarinoita, Yrittäjätarinoita

Hannu Koskinen työskenteli lähes kolmekymmentä vuotta tuulilasitehtaalla Ylöjärvellä. Kun Pilkington Automotiven tehdas sulki ovensa, oli uuden uran aika. Punnitse ja säästä -franchising-ketju etsi yrittäjiä ja uudet suunnitelmat hahmottuivat nopeasti.

Mukaan kauppiaaksi lähti myös Koskisen vaimo Päivi Kautto-Koskinen. Ensimmäinen myymälä avattiin toukokuussa Ylöjärvelle kauppakeskus Eloon, seuraava marraskuussa Lielahden Prisma-keskukseen ja viimeinen joulukuussa Nokian Kolmenkulmaan.

Miksi halusit yrittäjäksi?

Tämä tuntui hyvältä tavalta työllistää ainakin itsensä. Olosuhteiden ollessa mitä ovat, yrittäjyys tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Tämän oli tarkoitus olla työpaikka vain minulle, mutta vaimokin innostui ja lähti mukaan. Tässä saa olla tavallaan oman itsensä herra.

Miltä yrittäjyys tuntuu?

Parasta ja pahinta yrittämisessä on se, että saa itse päättää asioista ja saa olla luova. Silloin on myös itse vastuussa. Varsinkin nyt alkuvaiheessa, kun olemme puolen vuoden sisällä pistäneet pystyyn kolme liikettä, on työtä todella riittänyt. Muuta ei ole tarvinnut miettiä kuin kiireellisyysjärjestystä.

Millaisia neuvoja antaisit yrityksen perustamista suunnittelevalle?

Meillä oli alkuvaiheessa tukena Tampereen seudun uusyrityskeskus Ensimetri. Siellä yrittäjä saa perusasiat kuntoon ja myöhemmin asiantuntevaa opastusta esimerkiksi uusien työntekijöiden palkkaamiseen. Uuden yrittäjän kannattaa olla hyvin perillä erilaisista tarjolla olevista tuista ja mahdollisuuksista ja hakea reippaasti neuvoa.

Mikä on mottosi?

Parhaani yritän ja se saa riittää. Se on aivan selvä asia, että yrittäjä yrittää ja kaikki varmasti parhaansa mukaan.

Lähde: Nokian uutiset 28.2.2014.
Kuva: Saara Töyssy

Tutustu myös muihin yrittäjätarinoihin!

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com