Risto Linturi

Risto Linturi tutkii tulevaisuutta ja konsultoi

Rekrytointi.com Uratarinoita, Yrittäjätarinoita

Risto Linturi, R. Linturi Oyj:n kehitysjohtaja, on tietokonealan pioneeri, tulevaisuuden tutkija, konsultti ja kouluttaja. Monitoimimies on edennyt urallaan pääasiassa omatoimisen opiskelun kautta, mutta pohjalta löytyy myös koulutusta.

Risto Linturin titteleistä mielenkiintoisin on futurologi. Hän tietää alasta paljon, vaikkei ole alan kouluja käynytkään.

”Tulevaisuuden tutkimuksen metodeja voi opiskella, mutta itse olen sillä saralla hieman oman tieni kulkija. Pidän muiden alojen metodeja tärkeämpinä kuin futurologian omia. Ilmastotutkimuksen, virologian tai makrotalouden metodit sekä teknologiset mahdollisuudet ovat olennaisempia seuraavien vuosikymmenten ennakoinnissa kuin esimerkiksi Delfoi- tai skenaariometodit”, Linturi summaa.

Delfoi-metodi tarkoittaa asiantuntijapaneelien väittelemällä rakentamia vaihtoehtomalleja, skenaariot vaihtoehtoisten tulevaisuuden tapahtumakulkujen kartoitusta.

Linturin mielestä futurologin tulee kyetä arvioimaan tieteellisten tulosten ja menetelmien luotettavuutta kaikilta kanteilta. Erikoistutkijat harvoin kykenevät näkemään omien tutkimusalueidensa muutosten sivuvaikutuksia muille alueille, mutta futurologin olisi nähtävä ne poikkitieteellisesti.

Koulutuksensa Risto Linturi on hankkinut teknilliseltä alalta.

”Valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 1981. Sen jälkeen se on ollut omatoimista tietotekniikan opiskelua ja opettamista sekä monialaista uuden opettelua. 2000-luvulla opiskelin vielä TKK:lla yritysstrategiaa kursseja suorittaen”, summaa Linturi opintonsa.

Hän on työskennellyt vuodesta 1984 lähtien perheyhtiö R.Linturi Oyj:ssä. Firmansa kautta hän on tehnyt konsulttihommia isoille yhtiöille, kuten Helsingin Puhelimelle päätutkijana ja teknologiajohtajana. Päällikkötehtävissä Linturi oli ennen yrityksensä perustamista Tietotehtaalla ja Philipsillä vuosina 1981–83.

Lintulan avain menestykseen on yksinkertainen: Jokainen tekee sitä, minkä parhaiten osaa.

”Tuottavuus syntyy erikoistumisesta ja vaihdannasta. Minä myyn aikaani opettamiseen. Jokainen voisi myydä aikaansa sellaiseen mitä osaa. Ihmiset tekevät monia asioita osaamatta yhtäkään niistä syvästi.”

Lue lisää inspiroivia yrittäjätarinoita!

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com