Tampereen yliopisto

Yliopistonlehtori (sosiaalityö), 2 tehtävää

  • Sijainti Pirkanmaa
  • Julkaistu 22.02.2024, 10:00
  • Suljettu 21.03.2024, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Yliopistonlehtori (sosiaalityö), 2 tehtävää

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi

Tehtävät sijoittuvat Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa sosiaalityön tutkinto-ohjelmaan, joka on Suomen vanhin sosiaalityön koulutus- ja tutkimusyksikkö. Sosiaalityö on ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin kysymyksiä, sosiaalisia ongelmatilanteita ja niihin liittyviä muutosprosesseja tarkasteleva yhteiskuntatieteellinen oppiaine. Se kouluttaa asiantuntijoita sosiaalityön asiakastyöhön sekä hallinto-, kehittämis-, tutkimus- ja opetustehtäviin sekä muihin yhteiskuntatieteellistä peruskoulutusta vaativiin tehtäviin. Sosiaalityön tutkinto-ohjelmassa suoritettu kandidaatin ja maisterin tutkinto antaa lainsäädännön mukaisen pätevyyden sosiaalityöntekijän tehtäviin, mutta antaa valmiudet toimia myös muissa yhteiskuntatieteellistä peruskoulutusta edellyttävissä tehtävissä.

Tampereen yliopistossa tehtävä sosiaalityön tutkimus on luonteeltaan perustutkimuksellista, soveltavaa, arvioivaa ja kehittävää. Tutkimuksessa yhdistyy vahva käsiteteoreettisuus, ymmärtävä ja nykyisyyttä selittävä ote sekä yhteiskuntakriittinen ja emansipatorinen pohjavire. Tutkimukselle on lisäksi ominaista tieteidenvälisyys. Leikkauspintoja on muiden sosiaalitieteiden lisäksi kasvatustieteisiin, terveystieteisiin, psykologiaan ja hallintotieteisiin. Tutkimusta lävistävät ja yhdistävät haavoittuvuuden, palvelujärjestelmän ja kohtaamisen kehykset. Oppiaineella on pitkät perinteet erityisesti perheiden ja lasten kompleksisten tilanteiden, marginaaleissa elävien aikuisten elämän ja päihdeongelmien sekä näihin liittyvien palvelujärjestelmien tutkimisessa. Tampereen yliopistossa sosiaalityön opetusta annetaan Tampereen lisäksi Porin yliopistokeskuksessa ja Seinäjoen yliopistokeskuksessa.

Tehtävänkuvaus

Sosiaalityön yliopistonlehtorien tehtävänä on:

  • harjoittaa ja ohjata tieteellistä tutkimustyötä 
  • antaa ja edistää alansa opetusta, erityisesti sosiaalityön käytäntöjen opetusta 
  • seurata tieteen kehitystä alallaan
  • osallistua alallaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja alan kansainväliseen yhteistoimintaan
  • osallistua tutkinto-ohjelman toiminnan suunnitteluun ja hallintoon

Toisen yliopistonlehtorin erityisenä tehtävänä on koordinoida ja kehittää avoimen yliopiston opetusta, joka on Tampereen yliopistossa integroitu tutkinto-ohjelman opetukseen. Tehtävä sijoittuu Tampereelle, mutta siihen sisältyy myös opetusta Seinäjoella, joka voi osittain sijoittua myös ilta- ja viikonloppuaikoihin.

Edellytykset

Yliopistonlehtorien tehtävään valittavilta edellytetään:

  • soveltuvaa tohtorin tutkintoa
  • sosiaalityön yliopistotasoista koulutusta 
  • kykyä antaa korkeatasoista opetusta ja ohjausta suomeksi ja englanniksi
  • näyttöjä tehtävän alaan liittyvästä itsenäisestä tieteellisestä tutkimustyöstä
  • hyvää suomen ja englannin kielen taitoa sekä
  • tehtävän edellyttämiä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Lisäksi ansioksi luetaan:

  • yliopistopedagogiset opinnot tai muut pedagogiset opetusansiot ja -kokemus sekä näytöt opetuksen kehittämisestä
  • kokemus etäopetuksesta ja sen järjestämisestä 
  • näytöt kansainvälisestä tieteellisestä toiminnasta.

Tarjoamme

Tehtävien palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Yliopistolehtorin tehtävän alustava vaativuustaso on 6. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, hyvä työterveyshuolto sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä. Tehtävässä on mahdollista kehittää pedagogista ja tieteellistä osaamista. 

Tehtävät ovat toistaiseksi voimassa olevia alkaen 1.8.2024 tai sopimuksen mukaan. Tehtävissä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa. 

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 20.3.2024 klo 23.59. 

Sähköiseen lomakkeeseen tulee liittää seuraavat suomen- tai englanninkieliset liitteet pdf-muodossa (nimeä liitteet seuraavasti: sukunimi_etunimi_liitteen_nimi.pdf):

Liitä hakemukseesi: 

Lisätietoja:

Lisätietoja tehtävistä antavat sosiaalityön tutkinto-ohjelmavastaava, yliopistonlehtori Aino Ritala-Koskinen (p. 050 318 6200, sp. aino.ritala-koskinen@tuni.fi ) ja professori Kirsi Juhila (p. 050 338 3925, sp. kirsi.juhila@tuni.fi)

Hakemisesta lisätietoja antaa henkilöstöasiantuntija Pilvi Rantanen (pilvi.rantanen@tuni.fi).

Osaamisalue: