Tampereen yliopisto

Yliopisto-opettaja (Kunta- ja aluejohtaminen)

  • Sijainti Pirkanmaa
  • Julkaistu 02.10.2023, 14:08
  • Suljettu 23.10.2023, 0:46
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Yliopisto-opettaja (Kunta- ja aluejohtaminen)

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi

Haemme yliopisto-opettajaa määräaikaiseen tehtävään (sijaisuus) 1.1.2024- 31.12.2029. Tehtävä sijoittuu Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekuntaan, hallintotieteiden yksikköön. Tampereen yliopiston hallintotieteet on Suomen suurin hallintotieteellistä koulutusta ja tutkimusta harjoittava yksikkö. Koulutus- ja tutkimusalojamme ovat julkishallinto, julkinen talous, julkisoikeus, kuntien johtaminen ja aluekehittäminen sekä ympäristöpolitiikka ja aluetiede. Yksikössä työskentelee 15 professoria ja noin 75 muuta tutkijaa ja opettajaa. Viidestä opintosuunnastamme ja neljästä kansainvälisestä maisteriohjelmastamme valmistuu vuosittain noin 140 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta hallinnon asiantuntijaa ja kymmenen tutkijakoulutuksen saanutta hallintotieteen tohtoria.

Tehtävänkuvaus 

Yliopisto-opettaja antaa kunta- ja aluejohtamisen opintosuunnan voimassaolevan opetussuunnitelman mukaista kunta-alan, erityisesti kuntien johtamiseen ja toimintaan liittyvää opetusta ja ohjaa alempia opinnäytetöitä.

Valittavan henkilön työnkuva sisältää osana opintosuuntansa henkilöstöä hallintotieteen tutkinto-ohjelman yhteisiä opetustehtäviä, joita ovat opintojen alkuvaiheen ryhmämuotoinen ohjaus, tutkinto-ohjelman HOPS-ohjaus sekä toimiminen tutkinto-ohjelmaa kehittävässä suunnitteluryhmässä. Lisäksi tehtävään sisältyy opintosuunnittelua, tutkinto-ohjelman sekä avoimessa yliopistossa annettavan opetuksen pedagogista ja digitaalista kehittämistä sekä tutkinto-ohjelman laadunhallintaan liittyviä tehtäviä.

Tehtävä on opetuspainotteinen, mutta valittavan henkilön työnkuvaan sisältyy myös opintosuunnan kehitystä tukevaa tutkimustyötä.

Edellytykset

  • Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto
  • Hyvä opetustaito
  • Opetusalan sisältöjen hallinta

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää motivaatiota kehittää tehtävänalan opetusta sekä hallintotieteiden tutkinto-ohjelmaa. Arvostamme monipuolista opetusalan hallintaa, näyttöjä opintojen ohjauksesta, kokemusta yliopisto-opetuksesta ja opinnäytteiden ohjauksesta. Kunta- ja aluejohtamisen alaan liittyvät tutkimukselliset ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen näytöt katsotaan hakijalle eduksi. 

Tehtävän hoito edellyttää hyvää suomen ja englannin kielen taitoa.

Tarjoamme

Työsuhde on määräaikainen sijaisuus ajalla 1.1.2024 – 31.12.2029. Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän alustava vaativuustaso on 5. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Työsuhteessa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja innovatiivisessa työyhteisössä. Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset kampusravintolat kaikilla kampuksilla sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä: www.tuni.fi/toihin

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 22.10.2023 klo 23:59.

Liitä hakemukseesi (yhtenä pdf-tiedostona):

1. ansioluettelo Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ansioluettelomallin mukaisesti

2. hakemuskirje

3. julkaisuluettelo Suomen Akatemian ohjeiden mukaisesti

4. opetusportfolio Tampereen yliopiston mallin mukaisesti TAI lyhyt kuvaus omasta opetuksestasi

Lisätietoja

Professori Arto Haveri, 040 190 4020, arto.haveri@tuni.fi   

Hakuprosessiin liittyvät kysymykset: HR-Asiantuntija Anni Zilliacus, anni.zilliacus@tuni.fi

Osaamisalue: