Patria on työpaikka, jossa rakennat yhteistä turvallisuutta. Meillä tavalliset ihmiset ratkaisevat epätavallisia haasteita. Kun on kyse kriittisistä operaatioista maalla, merellä, ilmassa ja verkossa, osaamisella on merkitystä. Laatu syntyy ihmisistä – jokaisesta meistä. Patriassa sinä ratkaiset.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu asiakaskeskeisten elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja, jolla on vahva kasvustrategia. Lisätietoja löydät osoitteesta www.patriagroup.com

Operations-yksikkömme vastaa tuotannosta ja toimitusketjusta. Operations koostuu neljästä tuotantolinjasta: Airframe and Structures / Engine, Components and Training / Land / Systems & Integration. 

Haemme nyt Tampereelle

Ohjelmistoarkkitehtia

Systems & Integrations on noin 350 osaajan ohjelmisto- ja järjestelmäkehitykseen keskittyvä yksikkö. Meillä suunnitellaan, kehitetään ja valmistetaan elektroniikkaa, ohjelmistoja ja järjestelmiä tilannetietoisuuden, kyberin, sensoriteknologian, signaalinkäsittelyn ja häiveteknologian alueilta.

Jos olet kiinnostunut arkkitehdin roolista ohjelmistokehityksessä, niin tartu haasteeseen!

 Tehtävä on auki Tampereella S&I Operations -yksikössä, Battle Management and Surveillance -ryhmässä. Ryhmä on keskittynyt ohjelmistokehitykseen ja tekeminen ulottuu vedenalaisesta maailmasta maanpäällisiin taistelunjohto- ja valvontajärjestelmiin, joissa käsitellään muun muassa sensori-, paikka- ja säätietoa.

Mitä tulisit meillä tekemään?

Ohjelmistoarkkitehtinä pääset suunnittelemaan ja johtamaan järjestelmän rakentamista. Toimit osana Scrum-kehitystiimiä ja itsekin osallistut mahdollisimman paljon hands-on toteuttamiseen. Kommunikoit sisäisesti eri sidosryhmien kanssa ja toimit tarvittaessa ulkoisessa asiakasrajapinnassa. Haluat ymmärtää kokonaisuuksia ja palastella niitä valitun arkkitehtuurin mukaisesti. Työtehtäviin kuuluu myös tulevien ohjelmistoteknologioiden valinnat ja linjaukset. 

Käynnissä olevissa projekteissa on yleisimmin käytetty taustajärjestelmän puolella Javaa ja Kotlinia terästettynä sopivilla ohjelmistokehyksillä ja konteilla. Käyttöliittymän puolelle on valittu yleisesti Vue tai Angular. Myös C++/Qt toteutuksia löytyy BS-ryhmästä, mutta kaikkea ei tarvitse ensimmäisenä päivänä hanskata. Mahdollisuudet omien taitojen laaja-alaiseen kehittämiseen ovat siis hyvät.

Miksi Patrian kehitystyö on erityisen mielenkiintoista?

Pääset osaksi kokenutta ohjelmistokehitys ja IT-alan huippuammattilaisista koostuvaa tiimiä, jossa tekemisen taso on korkealla ja töitä tehdään yhdessä hyvässä hengessä. Työskentelet edistyksellisten huipputeknologisten järjestelmien ja ainutlaatuisten projektien parissa.

Lainaten erästä meidän kehittäjää: ”Tämä on ainutlaatuinen työ ja mistään muualta Suomessa ei vastaavia työtehtäviä löydy”. Projektimme ovat pitkiä ja niitä tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Miksi valita Patria seuraavaksi työnantajaksi?

Patria toimii erittäin mielenkiintoisella toimialalla puolustusteollisuudessa ja kotimaisena huoltovarmuusyhtiönä. Meillä pääset tekemään sellaista, mitä et muualla pääse edes näkemään! Työskentelet osana mukavaa ja ketterää tiimiä, jossa ihmiset viihtyvät pitkään. Patrialla sinulla on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä työssäsi huippuluokan ammattilaiseksi. 

Tarjoamme sinulle Patrian henkilöstöedut kuten lounasedun, virikepassin, vuosittaisen tulospalkkiomallin ja sen rahastointimahdollisuuden, kattavat vapaa-ajan vakuutukset sekä kattavat työterveyspalvelut, johon kuuluu esimerkiksi Auntie-mielenhyvinvointipalvelut ja erikoislääkäripalvelut. 

Haemme osaajia ensisijaisesti Tampereelle Työn luonteen vuoksi tehtävämme ovat pääosin paikan päällä tehtäviä – etenkin perehdytysvaiheessa. Päästyäsi vauhtiin, on sinun mahdollista työskennellä jossain määrin myös etänä. 

Minkälaisella taustalla tehtävään voi hakea?

Voit olla ohjelmistokehyksestä kokemusta joitain vuosia hankkinut tai mahdollisesti jo kokeneempi tekijä tiiminvetäjän roolissa. Tärkeintä on motivaatio ottaa seuraava askel ja halu arkkitehdin rooliin.

Tehtävässä menestymistä auttaa aiempi ohjelmistosuunnittelukokemus, vaatimusanalyysi ja yleisesti kyky kokonaisuuksien hahmottamiseen ja niiden pilkkomiseen. Myös kaikki järjestelmäosaaminen softan ulkopuolelta on plussaa, mutta se osaaminen kyllä karttuu ajansaatossa työnteon ohessa.

Haluaisitko olla osa tarinaamme?

Jos mielenkiintosi heräsi ja tunnistat itsesi yllä olevasta kuvauksesta, juttelisimme mielellämme kanssasi lisää sinusta, Patriasta työnantajana sekä työn teknisemmistä yksityiskohdista. Valitse työpaikka, jossa sinä ratkaiset ja täytä hakemuksesi mahdollisimman pian! Haku on auki 25.2.2023 saakka. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana ja paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. 

Lisätietoja paikasta antaa rekrytoijamme Johanna Välimäki, etunimi.sukunimi@patriagroup.com tai puh +358 504775476 arkisin kello 9-15. 

Käsittelemme tietojasi luottamuksellisesti. Paikkaan valitulle henkilölle tehdään turvallisuusselvitys ja huumausainetesti.

Miksi Patria?

1. Turvaa yhteiskunnalle: edistämme ylpeydellä kansallista ja kansainvälistä turvallisuutta. Siihen tarvitaan vastuullista asennetta ja huippuosaamista, joka takaa toimintavarmuuden kaikissa olosuhteissa.

 
2. Sinä vaikutat: Patriassa sinä vaikutat työsi sisältöön, urasi kehittymiseen, asiakkaidesi ja koko yrityksen menestykseen. Meillä voit olla juuri niin hyvä kuin ikinä voit olla.

 
3. Keskity tärkeimpään: tee sitä, mitä rakastat ja näe kättesi jäljet. Olet meille ratkaisevan tärkeä. Haluamme että voit hyvin ja elät töiden ohella täyttä elämää.

 
4. Mahtava porukka: meillä teet työtä uudistuvassa ja energisessä työyhteisössä, jossa on hymy herkässä. Uskomme, että parhaat tulokset syntyvät hyvässä ilmapiirissä

Osaamisalue: