Vantaan kaupunki

Monikielinen ohjaaja, venäjä

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 03.08.2022, 13:00
  • Suljettu 17.08.2022, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Monikielinen ohjaaja, venäjä

Vantaan kaupunki, Kasvatus ja oppiminen, Perusopetus

Työsuhteen kesto: Vakituinen 22.08.2022 alkaen (tai aloitus sopimuksen mukaan.) 

Monikielinen ohjaaja vahvistaa maahanmuuttajataustaisten oppijoiden ja heidän huoltajiensa osallisuutta sekä kodin ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä. Ohjaaja tukee omalla työllään perheiden kotouttamista. Tavoitteena on myös monikielisten oppilaiden koulunkäynnin tukeminen ja ohjaaminen harrastustoimintaan. Monikieliset ohjaajat auttavat monikielisiä oppilaita ja perheitä ymmärtämään vantaalaisten koulujen toimintatapoja, palveluja ja kulttuuria. Ohjaajat auttavat myös opettajia ja muuta koulun henkilökuntaa ymmärtämään oppijoiden ja heidän perheittensä näkemyksiä ja odotuksia. Ohjaajat tukevat koulun aloitukseen, koulunkäyntiin ja toiselle asteelle siirtymiseen liittyvissä kysymyksissä, valinnoissa ja käytännöissä. Monikielisen ohjaajan toiminnassa yhdistyvät oppilaiden ohjaus, perheiden palveluohjaus, konsultointiapu ja emotionaalinen tuki perheille. Monikielisen ohjaajan työtehtäviin kuuluu myös kouluttajana toimiminen. Lisäksi työnkuvaan kuuluu tehtävänkuvan jatkuva kehittäminen osana perusopetuksen rakenteita. Koulujen loma-aikoina työtehtävät voivat kohdistua myös vammaisopetuksen huoltajien kanssa tehtävään yhteistyöhön. 

Tällä hakuilmoituksella etsimme yhtä (1) venäjän kielen osaajaa vakituiseen tehtävään.

Monikieliset ohjaajat toimivat rehtorin alaisina. Työskentely tapahtuu useammassa koulussa perusopetuksessa tarpeiden ja tilanteiden mukaan kieliryhmän tarve huomioiden. Työskentely edellyttää valmiutta siirtyä koulusta toiseen kesken työpäivän.

Esimiehenä nyt haettavalle monikieliselle ohjaajalle toimii Kytöpuiston koulun rehtori Maarit Hosio.

Vantaa on maamme neljänneksi suurin kaupunki, jossa on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla ja taitoa toimia yhteistyössä erilaisissa verkostoissa. Kaupunki on turvallinen työnantaja, joka tarjoaa henkilöstölle laajat mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen. Nykyaikaisissa oppilaitoksissamme arvostetaan laadukkaan kasvatuksen ja opetuksen lisäksi kansainvälisyyttä, monikulttuurisuutta ja yhteisöllisyyttä. 

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  soveltuva korkeakoulututkinto

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Edellytyksenä työn menestyksekkäälle hoitamiselle hakijan tulee puhua suomen kielen lisäksi sujuvasti venäjän kieltä. Hyvä englannin kielen taito katsotaan eduksi. Lisäksi edellytetään suomalaisen koulujärjestelemän ja opetuksen tuen muotojen tuntemusta, hyvää tietoteknistä osaamista, kokemusta koulumaailmasta, ja oppilaiden sekä perheiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Tehtävä edellyttää valitulta uuden toimintatavan kehittämistä ja valmiutta muuttaa toimintatapoja tarpeen mukaan.

Luemme eduksi: 

  • Kokemuksen monikielisen ohjaajan tai kulttuuritulkin työstä
  • yhteistyötaidot 
  • joustavuuden 
  • itsenäisen työotteen
  • esiintymistaidon ja kokemuksen kouluttamisesta.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 2296,77
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko 

Yhteystiedot:

rehtori
Maarit Hosio
0400 549 721
maarit.hosio@vantaa.fi

Tavoitettavissa arkisin 9-16 välisenä aikana

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: