7 vinkkiä hyvään työpaikkailmoitukseen

Pekka Miettinen Rekrytointi, Rekrytointimarkkinointi

Kysyimme juuri työpaikkaa hakeneelta 2 468:lta henkilöltä työpaikkailmoituksen ominaisuuksista, jotka motivoivat hakemaan työpaikkaa. Kyselyyn vastasi 2 136 työnhakijaa, joiden vastauksiin vinkkimme perustuvat. Lue lisäksi kattavampi oppaamme, miten teet hyvän työpaikkailmoituksen ja hyödynnä neuvot seuraavaa ilmoitusta laatiessasi.

Työnhakijoiden palautteen voi tiivistää 7 kohdan muistilistaksi työpaikkailmoituksen tekijälle:

  1. Kerro konkreettisesti haussa olevan työpaikan työtehtävistä.
  2. Kerro konkreettisesti vaatimuksista, joita hyvältä hakijalta odotetaan.
  3. Kerro myös tasapainoisesti perusteluja, miksi hyvän hakijan kannattaisi hakea teille.
  4. Anna selkeät ohjeet työpaikan hakemiseen (hakuajan kanssa) ja lisätietojen saamiseen.
  5. Kerro edes jotain palkkauksesta: palkkahaarukka, -taso tai -malli, noudatettava TES vai onko kyseessä esimerkiksi palkaton harjoittelu.
  6. Tarkista itsestäänselvyydet. Onhan mukana tieto missä työtä tehdään, kauan työsuhde kestää ja mikä on työaika?
  7. Oikolue ja oikolueta teksti sopivalla henkilöllä. Huono kieliasu ja kirjoitusvirheet karkottavat monet hyvät hakijat.

Entä visuaalisuuden merkitys työpaikkailmoituksessa?

Työnhakijoiden vastausten perusteella visuaalisuuteen panostamisessa on suuremman harkinnan paikka. Ulkoasun hiominen voi olla hyvinkin resursseja vievää ja verrattuna kyselyn muihin kohtiin sitä pidettiin melko merkityksettömänä. Toki noin 40 % koki sen merkityksen melko tai erittäin suureksi. ”Hieman merkitystä” vastasi 43 % työnhakijoista. Kohderyhmittäin eroja oli jonkin verran. Työssäkäyville, yli 45-vuotiaille, naisille sekä printtiä, messuja ja somea (erityisesti Instagramia) työnhaussa käyttäville visuaalisuuden merkitys on jonkin verran keskimääräistä suurempi. Myös työpaikkailmoituksen pituus ei ole työnhakijoille niin merkityksellinen.

Kaiken kaikkiaan työpaikkailmoitus on työnhakijoille todella tärkeä, jonka takia hakijanäkökulma on syytä huomioida työpaikkailmoitusta laatiessa. Lue myös laajempi analyysi työnhakijoiden vastauksista artikkelistamme Rekrytoija, näin teet hyvän työpaikkailmoituksen ja täydennä osaamistasi.

Menestystä rekrytointeihin!

Pekka Miettinen
liiketoimintajohtaja & tutkimusvastaava


Tavoita hakijat ja julkaise työpaikkailmoitus Rekrytointi.com:ssa!